1. 1.
    0
    --- (bkz: pan s labyrinth) ---

    bu hikaye ile başlıyor film. i·kinci dünya savaşı sonrasında geçen fantastik bir yolculuğun hikâyesi. 10 yaşındaki ofelia yeni taşındığı evin arka bahçesinde esrarengiz bir labirent keşfediyor, labirentin içerisinde yaşayan pan adındaki yaratık küçük kızın tüm yaşdıbını değiştiriyor..

    imdb puanı : 8.4

    --- (bkz: inglourious basterds) --

    konusu kısaca şöyle ; aynı günlerde avrupa’nın başka bir köşesinde teğmen aldo raine (brad pitt), yahudi askerler tarafından kurulan bir grubu düşmana karşı misilleme yapma amacıyla organize etmektedir. düşmanları tarafından “binler” yakıştırmasıyla bilinen raine’ın grubu, nazi almanyasının önde gidenlerine zarar verme misyonunu üstlenmiştir. bu amaçla, alman sinema oyuncusu ve gizli ajan bridget von hammersmark (diane kruger) ile işbirliği yaparlar. shasoanna’nın kendi intikdıbını alma planlarını yaptığı bir sinema salonunun çatısı altında hepsinin kaderleri kesişecektir.

    imdb puanı : 8.4

    --- (bkz: celda 211)---

    juan gardiyan olmak üzeredir. i·şe bir gün erken gelir. i·ki meslektaşı ona hapishaneyi gezdirirken, birdenbire tavandan düşen bir parçanın çarpmasıyla bayılır. gardiyanlar onu ayıltmak için 211 numaralı boş hücreye zütürür. juan bilinci kapalı halde hücrede yatarken hapishanede bir ayaklanma patlak verir. ayıldığında güç bir durumla karşı karşıyadır: hayatta kalmak için mahkûm rolü oynamak zorundadır..

    imdb puanı : 7.7

    --- (bkz: shutter island) ---

    shutter island da kurgulanışı açısından biraz mementovari bir film. en çok eleştiri alan yanı sonu birçok kişi için ilk yarım saattan sonra tahmin edilebilir olması. filmin ilk yarısı da açıkçası biraz bayıyor, biraz daha kısa olsa çok daha akıcı bir film olabilirmiş. bu tür filmler biraz fazla olduğu için, filmi anlamaya başladığınızda sonlara doğru senaryoyu tahmin edebiliyor olmanız izlerken sizi sıkabiliyor. ama tüm bunlara rağmen pgibolojik-dram türünde kaçırmamanız gereken filmlerden biri diyebilirim..

    yönetmenliğini martin scorsese'nin yaptığı filmin başrollerinde di caprio reis ve mark ruffalo yer alıyor. ben kingsley ve michalle williams filmin diğer oyuncularından.. türkiye'de "zindan adası" olarak gösterime giren filmde ; massachussets sahili açıklarındaki bir adada suç işlemiş akıl hastalarının tedavi edildiği hastanedeki bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu soruşturmakla görevlendirilen teddy daniels (leonardo dicaprio) ve chuck aule (mark ruffalo) adlı iki polisin baş döndüren hikayesi konu ediliyor.

    imdb puanı : 8.0

    --- (bkz: memento)(2000) ---
    leonard shelby hafıza problemi olan eski bir sigorta müfettişidir. hiçbir şeyi aklında 15 dakikadan fazla tutamamakta, bu yüzden de her gördüğü ve duyduğu şeyi bir yerlere yazmakta veya fotoğraflarını çekmektedir. hafızasını kaybetme nedeni ise bir süre önce karısını öldüren katilin, leonard'ı da başından yaralamasıdır. leonard bu esnaya kadar olan tüm olayları hatırlamakta fakat bundan sonrasını hiç hatırlayamamaktadır. karısının intikdıbını almak için katilin peşine düşer ancak konuştuğu hiç kimseye güvenememektedir. çünkü aynı kişiyi bir kaç dakika sonra hatırlayamayacaktır bile. tek güvendiği, çektiği fotoğraflar, yazdığı bilgiler ve hiç bir zaman unutamayacağı karısıdır. acaba tüm bunlar leonard'ın intikdıbını alması için yeterli olabilecek midir?

    imdb puanı : 8.7

    --- (bkz: no country for old men) --
    llewellyn moss (josh brolin) geyik avında olduğu bir gün, mekgiba yakınlarında bir uyuşturucu pazarlığının bol kanlı sonuyla karşılaşır. sadece parayı alıp giden moss yaralı olan birine su vermek amacıyla geceyarısı olay yerine döner, ancak bu niyeti başını derde sokacak ve anton chigurh (javier bardem) ile tanışmasına neden olacaktır. tanışmaz olaydı, anton adamımdır =)

    imdb puanı : 8.3

    --- (bkz: the notebook) --

    ben aşk filmi izlemem arkadaş diyenlerin -ki bunlar arasında bende varım, genelde izlediklerim beni etkilemediği için sanırım- bile izlemesi gereken bir film. kendinizi fazla kasmazsanız sonlarına doğru gözlerinizden akacak bir-iki damla yaşa engel olamayabilirsiniz.. allah önce bana olmak üzere herkese böye bir aşk nasip etsin.. *
    başrollerde ryan gosling ve rachel mcadams var.
    kısaca konusu şudur ;
    sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda abd, kuzey karolayna'daki sahil kasabası seabrook'a genç bir kız gelir. ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden allie bir karnavalda tanıştığı noah'la yakınlaşır. noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar.
    genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. ii. dünya savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan noah savaştan döner. oysa allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı lon ile evlenmek üzeredir.

    imdb puanı : 8.3
    (sadace aq ?, 09.01.2012 23:58 ~ 10.01.2012 00:09)
    --- (bkz: atonement)--

    1935 yazının en sıcak gününde, on üç yaşındaki briony tallis, ablası cecilia'nın soyunup yazlık evlerinin bahçesindeki küçük havuza girdiğini görür. tıpkı cecilia gibi cambridge'den yeni dönmüş olan çocukluk arkadaşı robbie turner de kızı gözlemektedir. o gün sona ermeden bu üç gencin hayatı bir daha düzelmemek üzere değişmiş olacaktır. robbie ile cecilia başlangıçta hayal bile etmedikleri bir sınırı aşacak ve küçük kızın hayal gücünün kurbanı olacaklardı. başkalarına ait sırlara tanık olan briony, bir suç işleyecek ve bu suçun kefaretini ödemek için ölene kadar çabalayacaktır. booker ödüllü yazar ian mcewan'ın en yetkin kitabı olan kefaret, edebiyat çevrelerinin alkışladığı bir başyapıt. çocukluğu, aşkı, savaşı, i·ngiliz toplumunu ve sınıf ayrımını akıcı, etkileyici bir anlatımla sunarken utanç ve bağışlama, kefaret ve günahları hoşgörmenin güçlüğü üzerinde düşünmeye yöneltiyor.

    film 7 dalda altın küre'ye aday gösterilmiş ve en i·yi müzik ve en i·yi film-drama kategorilerinde ödül almıştır. film ayrıca 14 dalda bafta'ya 7 dalda oscar'a (akademi ödülleri) aday gösterilmiştir. başroller ; keira knightley, james mcavoy.

    imdb puanı : 7.9

    --- (bkz: the departed) (2006) ---

    polis, mafya mücadelesi ve içlerinde yer alan iki muhbirin yaşadığı dramı tema alan filmin başlıca rollerini; leonardo dicaprio, jack nicholson, matt damon, alec baldwin, mark wahlberg, vera farmiga paylaşır. altın küre ödüllerine, en iyi filmde (drama) olmak üzere altı dalda aday olup scorsese'ye en iyi yönetmen ödülünü getiren köstebek, 79 akademi ödüllerinde de beş dalda aday olmuş, en i·yi film ve en i·yi yönetmen kategorileri dahil 4 dalda ödül almıştır.
    köstebek, gösterime girdiği hafta (24 kasım 2006) en çok izlenenler listesinde birinci sıraya yerleşerek, yönetmenin kariyerindeki en iyi açılış hasılatını elde ettiği film olarak göze çarpar. zira, bu başarıda geniş ve ünlü oyuncu kadrosuna sahip oluşunun payı büyüktür. filmin sahneleri 'köstebek, adına nazire yaparcasına, boston şehrinin yüksek binalarında geçer ve daha çok oyuncu karakterlerle, konuya odaklıdır. gerçekçiliğe yakın durmaya özen gösteren scorsese'nin, daha önceki filmlerinden alışıldığı üzere yine bu film de hırs, öfke, suç, ihanet öğelerini ve argo kelimeleri bünyesinde barındırır.

    imdb puanı : 8.5
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster