1. 1.
    0
    --- (bkz: american history x) (1998) ---

    adamım edward norton'un başarolde olduğu, hala izlememişseniz en alttaki download linkine tıklayıp edinmenizi tavsiye ettiğim filmdir zira ırkçılık konusunda fikir sahibi olup güzel bir 2 saat geçirirsiniz.
    film, 1990'lı yılların ortasında, venice beach yaşayan derek vinyard'ın hikâyesini anlatmaktadır. çok zeki bir öğrenci olan derek, babası zenci bir uyuşturucu satıcısı tarafından öldürüldükten sonra, neo-nazi olma yolunda büyük adımlar atmıştır. babası derek'te, zenciler hakkındaki düşüncelerinden dolayı etkiler bırakmıştır. derek bir süre sonra venice beach neo-nazi çetesinin liderinin sağ-kolu olmuştur. "the disciples of christ" yani i·sa'nın hizmetkarları, aynı bölgelerde yaşayan azınlıklardan ve beyaz olmayanlara karşı koruma sağlamak amacıyla, genç beyazlara yardım eli uzatmıştır. çetenin lideri cameron alexander, bir nazi sempatizanıdır.bir gece 3 zenci, vinyard'ların evinde durur ve derek'in arabasını çalmaya çalışır. bunu öğrenen derek, bir tanesini silahıyla öldürür, diğerini yaralar ve diğerinin kaçmasına engel olamaz. yaraladığı zenciye, ağzını kaldırıma dayamasını emreder. ayağıyla zencinin kafasına vurarak onu da öldürür.bir süre sonra beyaz polisler gelir ve derek'i tutuklarlar.bu sırada küçük kardeşi danny olayın şokunu üstünden atamaz. 2 zencinin ölümüne sebep olması nedeniyle 3 yıl hapise mahkum edilir bu zaman içerisinde, kardeşide onun gibi olmaya başlar. derek hapse düşer ve hapiste bazı gerçeklerle karşılaşır. hapisten çıktığında artık bambaşka biridir. geçmişinden ve yaptıklarındna utanç duyar ve kardeşi danny'in kendisiyle aynı sonu paylaşmaması için çabalar. bir aile içinde gelişen ve sonunda aynı aileyi parçalayan ırkçılık hakkında bir film. film kısa sürede sinema tarihinin efsaneleri arasına girmiştir. edward norton'ın dudak ısırtan performansı oscar ödülüne aday gösterilmiş fakat ödülü alamamıştır. i·mdb'nin en iyi 250 film listesi içinde ilk ellidedir. irkçılık karşıtı filmler denince akla ilk gelen filmlerden biridir.

    imdb puanı : 8.6

    --- (bkz: the hangover) ---

    filmde arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekârlığa veda partisi vermek için las vegas'a giden dört arkadaş sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında, odalarında çok ilginç şeylere rastlarlar. ayrıca damat ortada yoktur. bir gece öncesine dair hiçbirşey hatırlamayan üç arkadaş ip uclarını takip ederek işlerin nerede kontrolden çıktığını bulmak zorundadırlar. en önemlisi de damadı bularak zamanında los angeles'a düğününe yetiştirmeleri gerekmektedir..

    imdb puanı : 7.9
    (sadace aq ?, 09.01.2012 23:59 ~ 10.01.2012 00:10)
    --- (bkz: the machinist) ---

    eğer hiç uyumuyorsan, en kötü kabusundan nasıl uyanacaksın?..

    makinist, sanayide torna ustası olarak çalışan ve insomnia (uyku uyuyamama) hastalığı olan trevor reznik (christian bale) 'in hikâyesidir. reznik bir yıldır hiç uyuyamamıştır ve gitgide zayıflamaktadır.i·ş arkadaşları, görünüşü adeta bir iskeleti andırmakta olan raznik'ten ürkmeye başlarlar.i·ş yerinde yaşadığı bir olay sonucu işçiler reznik'e karşı cephe almaya başlarlar ve onu uzaklaştırmak için çareler ararlar. halüsülasyonlar gören reznik, bunların uykusuzluğun getirdiği bitkinlikten mi kaynaklandığı, yoksa kendisine karşı kurulmuş bir komplonun parçaları mı olduğunu araştırırken hayatı gitgide kabusa dönecektir.
    christian bale trevor rolü için 3 ayda 28 kilo vermeyi göze almış.

    imdb puanı : 7.8
    (sadace aq ?, 09.01.2012 23:59 ~ 10.01.2012 00:10)
    --- (bkz: the stoning of soraya m) (soraya'yı taşlamak) ---

    bu filmi tüm dünya görmeli !!!

    sorayı taşlamak filminde freidoune arabası bozulduğu için durduğu küçük bir köyde zahra ile tanışır. daha doğrusu, gazeteci olduğunu anlayan zahra, onunla konuşabilmek için ısrarla peşine takılır. yeğeni soraya bir gün önce aynı köyde yaşadığı insanlar tarafından vahşice katledilmiştir. ölmeden önce yeğenine söz veren zahra, bunun köyün sırlarının arasına gömülmemesi için elinden geleni yapmaya kararlıdır.tek umudu da bu gazetecinin elindedir, dinlemeli ve bu küçücük köyün büyük günahını tüm dünyaya anlatmalıdır.
    upper intermediate seviyesinde inglizceniz varsa filmi rahatlıkla altyazısız izleyebilirsiniz. download linki ve altyazı aşağıda.. uzun zaman sonra gözlerimin dolmasına neden olan filmdir.. herkesin izlemesini istiyorum, umarım sizde istersiniz..

    imdb puanı : 7.8
    (sadace aq ?, 09.01.2012 23:59 ~ 10.01.2012 00:11)
    --- (bkz: rise of the planet of the apes) (2011) ---
    --- maymunlar gezegeni'nin yükselişi: başlangıç

    hakkıyla yapılan seri filmler her zaman çok tutmuştur, bu film de yapımcıların hayalgücüne bağlı olarak o noktaya erişebilir. i·lk filmden sınavı geçtikleri söylenebilir sanırım. i·zleyin.

    • günümüz san francisco'sunda geçen hikâyede genetik mühendislerinin, maymunların beyinlerini geliştirmek için yaptıkları genetik deneyler sonucunda maymunların zekalarının gelişmesi ve insan ırkının kötü yönlerine de maruz kalmaları sonucu, insanlar üzerinde üstünlük kurmak için açtıkları savaş konu alınıyor. maymun sezar'ın gözünden izlediğimiz hikâyede, sevgi ve kibir bir araya gelip, eşi benzeri olmayan bir savaşa dönüşüyor...

    rupert wyatt'in yönetmenliği üstlendiği filmde, james franco başrolü oynuyor. film tr'de, 5 ağustos 2011 tarihinde "maymunlar cehennemi" ismiyle vizyona girmişti.

    imdb puanı : 7.9

    --- (bkz: chocolat)---

    • * ufak bir fransız köyündeki gündelik yaşam, buraya yeni taşınan gizemli bir genç kadın ve kızı sayesinde bir anda değişiverir. oldukça kasvetli ve monoton günler geçiren kasaba halkı, anne-kızın birlikte açtıkları son derece sevimli çikolata dükkanı sayesinde, farkında olmadıkları bambaşka bir hayatla tanışırlar. zevkin, eğlencenin, neşenin, umudun ve en önemlisi çikolatanın olduğu bir hayattır bu.

    lakin kasabadaki bu değişimden memnun olmayan insanlar da vardır. bunların en başında, ahlak bekçiliği yaparak kasabada dilediği gibi bir ortam yaratan belediye başkanı gelmektedir. dükkanın kapanması için elinden geleni yapar.. j.depp filmin neresinde diye sorarsanız, çikolata kızın aşık olduğu adam...

    imdb puanı : 7.3

    --- (bkz: the life of david gale) ---
    texas üniversitesi'nde profesör olan david gale, ölüm cezasına şiddetle karşı çıkan ve bu cezanın kaldırılması için uğraş veren bir aktivisttir.
    gale, tecavüz edilen ve feci şekilde öldürülen bir meslektaşının ve dava arkadaşının cinayet zanlısı konumuna düşer, kendini aklayamaz ve ironik bir şekilde ölüm cezasına çarptırılır.
    cezanın infazına yalnızca üç gün kala, gale özel bir röportaj için bir süredir peşinde olan gazeteci elizabeth bloom'la konuşmayı kabul eder. bu, bloom için masum bir röportaj olmanın ötesine geçecek, genç kadın gale'in yaşdıbının kendi ellerinde olduğunu fark edecektir...

    • kevin spacey'i görünce aklıma geldi "american beauty"i paylaşmamışım. i·yi filmdir, izlemeyenler ona da baksın. konusunu öğrenip baksın zira ilk 15-20 dk. gereksiz bir +18 film izleyeceğiniz fikrine kapılıyorsunuz fakat öyle değil..

    imdb puanı : 7.3

    --- (bkz: what dreams may come) --
    robin williams ve annabella sciorra başrolleri paylaşıyor.
    imdb puanı : 6.9

    --- (bkz: crazy stupid love). (2011) ---
    ryan gosling, steve carell, julianne moore, emma stone başrollerde. izleyin. iyi seyirler..

    imdb puanı : 7.5

    --- (bkz: black)---

    bu film bir başyapit. izlediğim en etkileyici filmlerden biri diyebilirim. bu tarz bir filmde konu, senaryo, oyuncuların performansı ancak bu kadar iyi olabilirdi. i·nsanı gözyaşlarına boğan, inanılmaz etkileyici bir film. yine bir hint yapımı, izlemekte biraz geç kalmışız. i·zleyin, izlettirin..

    konusunu yazmak yerine şunu söyliyeyim ;

    eğer hayatınızda bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünüyorsanız, ota taka üzülüp sızlanır hale gelmişseniz, suçu kadere atıp duruyorsanız, size verilenlerin yetersizliğini bahane edip her şeye inanmaktan vazgeçmişseniz, yolunuzu kaybetmişseniz, hep düşmekten yorulmuş, artık ayağa kalkamayacak gibi hissetmişseniz; oturun bu filmi izleyin...

    imdb puanı : 8.0
    (sadace aq ?, 10.01.2012 00:03 ~ 00:12)
    --- (bkz: the skin i live in) ---
    --- (bkz: la piel que habito) ---

    şimdi ne desek spoiler olur * film hakkında birşey bilmeden izlemeniz yararlı olur. ilginç bir senaryo, farklı bir film görmek isteyenlerin hoşuna gidecek bir film. almodovar reis yapmış. yer yer cinsellik içeriyor, izleyip sövecek yobaz arkadaşlar için baştan uyarımı yapayım. şaheser bir film değil fakat etkileyici, garip ve şaşırtıcı..

    2009 yılında hayatını kaybeden fransız yazar thierry jonquet'in 'tarantula' adlı romanından esinlenerek sinemaya uyarlanan 'la piel que habito', karısını bir trafik kazasında kaybeden ünlü bir plastik cerrahın saplantılarını ve bunla yüzleşmesini anlatıyor..

    imdb puanı : 7.7
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster