1. 1.
    0
    i·ki genç ve yetenekli gösteri sihirbazı ortak olarak çalışmaktadırlar. ancak gösterilerinden birinde gerçekleşen bir kaza yüzünden birbirlerine düşman olup yollarını ayırırlar. bu noktadan sonra birbirlerinin en büyük rakibi olurlar ve karşı tarafı geçmek hatta yok etmek için bir mücadeleye girişirler. bu büyük rekabet kimi zaman sahnenin de ötesine taşınır.

    “memento” ile gönlümüzde taht kuran, batman filmlerine eski itibarını kazandıran, “inception” ile adını herkese duyuran, günümüzün en yetenekli yönetmenlerinden christopher nolan’ın dehasının ortaya çıktığı bir başka film. sahne sihirbazlarının bilinmeyen dünyasından yola çıkarak öyküyü çok daha enteresan noktalara taşıyor ve işin içine tesla gibi bir dâhiyi de katıyor. başrollerinde christian bale ve hugh jackman’ın yer aldığı, izlenmesi oldukça keyifli bir film

    imdb puanı: 8.4

    -- (bkz: infernal affairs) (bkz: mou gaan dou) (2002)---

    hong kong polis teşkilatı ile hong kong mafyası arasındaki mücadele uzun süredir devam etmektedir. sonunda genç bir polisin, gizli bir görevle mafya içine yerleştirilmesine karar verilir. aynı esnada mafya da polis teşkilatına kendi aralarından birini sokar. zamanla her iki taraf da içlerinde bir köstebek olduğundan şüphelenmeye başlar ve durum kedi-fare oyununa dönüşür.

    uzak doğu sinemasının en güzel ve en özgün filmlerinden biridir. özellikle polis-mafya arasındaki çatışmanın işlendiği filmleri seven izleyicilerin bayılacağı bir yapım. filmin başarısı üzerine iki de devam filmi çekildi. hatta film o kadar beğenildi ki 2006 yılında martin scorsese “the departed” ismiyle yeniden çevrimini gerçekleştirdi. scorsese versiyonu her ne kadar iyi bir film olsa da benim gözümde orijinalinin yerini tutmuyor. filmin tek rahatsız edici yönü uzak doğulular’ın yüzlerine alışık olmayan seyircinin, bir noktadan sonra ‘kim kimdi’ sıkıntısına düşebilecek olması.

    imdb puanı: 8.1

    --- (bkz: lola rennt) (bkz: run lola run) (1998)---

    her oyunun sonunda oyunun başına dönersin.” sepp herberger

    karanlık işler çeviren patronu için kuryelik yapan mani, taşıdığı yüz bin mark’ı kaybeder. yardım isteyebileceği kimse yoktur ve kız arkadaşı lola’yı arar. lola, 20 dakika içinde yüz bin mark bulmak zorundadır yoksa sevgilisi öldürülecektir.

    aynı hikâyenin, üç farklı şekilde anlatıldığı, tekrar tekar izlenebilecek, müthiş keyifli bir film. son derece farklı bir havası olan filmin müzikleri de çok hoş. henüz izlememiş olup da izleyecek orijinal bir şeyler arayanlara.

    imdb puanı: 7.9

    --- (bkz: la habitacon de fermat) (bkz: fermat’s room) (2007)---

    dört matematikçi, tanımadıkları birisi tarafından, karmaşık bir bulmacayı çözmeleri için şehir dışındaki bir eve davet edilirler. duydukları meraka karşı koyamayan matematikçilerin dördü de bu gizemli davete icabet ederler. buluşmaları güzel başlasa da bulundukları oda kilitlenip çözmeleri gereken sorular gelmeye başlayınca işin rengi değişir.

    ispanya’dan gizemli bir havaya sahip, hoş bir gerilim filmi. “saw” ekolünden filmlerle “cube”ün matematik soslu bir karışımı.

    imdb puanı: 6.7
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster