1. 1.
    +32
    beyler aşama aşama pizza yapacağız. Çok açsanız veya arkadaşlarınızla toplandıysanız. Fırın olması gerek *

    • ilk olarak ekmek fırınına gidip ekmek hamuru alıyoruz.

    • sonra marketteki şarküteriye gidip 3-4 liralık kaşar alıyoruz. ucuzundan tabi. kaşarımız bol olmalı.

    • panpalar sucuğu bim'den almamız gerek. bim'e gidip 3.95'e uludağ dilimlenmiş sucuk alıyoruz.

    • manav bölümüne gidiyoruz 10 tane acı veya tatlı biber alıyoruz. 1-2 tanede soğan alın. bunlarda 3 lira tutar.

    • çeşit isteyen panpalarım zeytin ve bilimum pizza malzemelerinden alabilirler.

    • mantarlı sevenler olursa,mantarda alabilirler.

    gelelim yapılışına panpalar..

    1. tezgaha un döküyoruz birazcık,üstüne aldığımız ekmek hamurunu koyuyoruz,hamurla unu yediriyoruz iyice. yoksa elimize yapışır. hamurumuza fırın tepsisinin şeklini veriyoruz genellikle yuvarlak olurç

    2. fırın tepsisi alıyoruz ve yağlıyoruz,pizzamız yapışmasın.

    3. hamurumuzu fırın tepsisine koyuyoruz ve tepsinin şeklini iyice veriyoruz.

    4. ketçap hepimizin evinde vardır,bir su bardağı alıp,ketçap döküyoruz içine,döktükten sonra biraz su ekliyoruz. pizzamızın sosu hazır. içine kekik veya kırmızı biber koyabilirsiniz.

    5. kaşar rendelemeyi unuttuk amk.. kaşarı rendeledikten sonra pizzamızın üzerine gezdiriyoruz kaşar bol olsun beyler cimri davranmayın.

    6. ardından hazır dilimlenmiş sucuğumuzu pizzanın üzerine düzenli olarak yerleştiriyoruz ki keserken problem yaşamayalım.

    7. soğanı da kesmeyi unuttuk.. ağzınıza ekmek parçası alın keserken gözünüz yanmasın. soğanın kabuğunu soyup ikiye bölüyoruz ve dilimliyoruz isteyenler ikiye ayırmadanda dilimleyebilir. dilimledikten sonra onları bir kaba koyup çeşmeden akan suyun yardımıyla dilimleri ayırıyoruz. biberleri de yıkayıp yuvarlak olarak kesmeyi unutmayın. zeytinleri de ayırın çekirdeklerinden.

    8. kestiğimiz malzemeyi pizzanın üzerine yerleştiriyoruz. pizzamız ham görüntüsünü muhteşem şekilde aldı panpalar.. öhömm..

    9. fırınımıza koşuyoruz ve 180 veya 200 derecede ısıtıyoruz ve pizzayı içine atıyoruz. 30-35 dk sonra pizzamız bu şekli alacak http://3.bp.blogspot.com/...JjWiQayZhw/s320/pizza.jpg resim alıntı. ama bundan daha güzel olacak emin olabilirsiniz.

    evet beyler sizde aç kaldığınızda veya arkadaşlarınızla yiyecek birşey bulamadığınızda bunu yapabilirsiniz. yaparsanız caps koymayı ve kargoyla 1 dilim yollamayı unutmayın *

    önemli not: sucukları en son koyarsanız daha iyi olur,yüksek ısı olduğundan en son koyulması yanmasını engeller.

    afiyet olsun panpalar..

    edit: beyler yapacak olursanız caps koymayı unutmayın.

    edit 2: beyler 4 lü pizza muhabbeti yapanlar var,gibtirin gidin ondan alın o zaman. iyiliğinizi düşünüyoruz yaptığınıza bakın amk. gidin simitle doyun o zaman. sinir ettiniz amk akşam akşam.
    ···
   tümünü göster