1. 1.
    0
    panpam bak şimdi mantıklı olarak düşünürsen bu dünya bir sınav dünyası imtihandayız burada yaptıığımız iyi ve kötü şeylerin mükafatını öbür tarafta ahirette gerçek hayatın olduğu yerde alıcaz burada çileyle imtihan edilen insan ahirette dünya malını kat be kat artırmış lüks içinde yaşamış yokluk görmemiş devletli insanlardan daha üst mertebelerde olacak. allah burada seni yaratıyor cenin ken kaderini çiziyor ve sen onu yaşamakla hükümlü oluyosun.
    örnek kadere iman ; birisi seni öldürdü bıçakla veya kurşunla bu senin kaderinde zaten var vaktin saatin orada doluyor zaten. ama o seni vuran şahsiyet buna bir vesile sebep oluyo bunlara böyle kader böyle adalet olurmu gibi şeylerle yaklaşmak doğru değildir kuran-ı kerimdeki bir ayeti reddeden dinden çıkmış demektir.
    edit = yani o seni vuran şahıs kaderinde yazılı değil sadece o saatte o vakitte senin ömrün rızkın kesilmiş demektir sadece bir vesiledir. ve yüce yaradanın yaptığından sual sorgu olmaz olamaz. şükret ve iman et bu dünya bu kadar güzelse düşün ahireti cenneti cehennemi.
    --- edit2 =
    adaletsizlik değil panpa bu gençlerin yaşam tarzlarından kaynaklanıyor. kaldıki aileye kadar dayanıyor anlayabiliyorum seni ve şu sözümde ateist olduğunu düşünen sığırlara.
    allahın varlığıda yokluğuda tartışılmaz senin doğada etrafında sevdiğin canlı cansız ne varsa hakikatinde cenab-ı hakk gizlidir yani hakikatte sevilmesi gereken allah'tır sevgilin çok güzel peki onu yaratanı düşündün mü ? o ne kadar güzeldir diye ? hayır. bunları düşün farklı sosyal aktiviteler oluştur kendince git 2 rekat namaz kıl git internette facebookta twitterda sürteceğine islami bilim konularını araştır. sana tavsiye edebileceğim en harbi kitap
    m.siddik gümüş tam ilmihal saadet-i ebediyye kitabını okumandır.
    ···
   tümünü göster