1. 1.
    +30 -3
    kitapları okumadım, diziyi izledim ama george r. r. martin...

    bu tür adamları iyi tanırım.

    kitapta yoğun judeo-islamo-christ öğeleri var.

    kitap başta realmın korunması ile başlıyor. eddard stark bu işe istemeye istemeye gönüllü oluyor, sonra hem kral hem de eddard ölüyor.

    tahminim eddard = jesus christ. lannisterların takunu temizlemek için günah keçisi ve vatan haini ilan edildi. krallık, önceki kralın vasiyetiyle bunundu ama bir oyuna kurban gitti.

    haliyle lannisterlar yahudiler oluyor. paraya tapan, mistik hiçbir şeye inanmayan ultra zengin, kırmızı flamalı lannisterlar. tyrion lannister, eşsiz yahudi zekasının temsilidir. ama bu zekanın bir zaafı vardır: kuru bilgiye taparlar. sezilerine güvenmezler. ve inanmazlar. "a lannister always pays his debt" bilindiği gibi ticaret ahlakından taviz vermez yahudilier. yine lannister ailesi içindeki en-sest fenomeni, eski ahitte peygamber seviyesinde icra edilen bir eylemdir. tahminim bu ensst, lannisterlerin, aşırı kabileci (milliyetçi) yapısını ortaya koyar. nitekim yahudiler birbirleriyle evlenirler. sırf bu özelliklerinden dolayı sadece yahudi toplumuna has, prevalansı yüksek olan genetik hastalıklar vardır.

    şu anda joffrey tahtta. kendisini baratheon sanıyor. ama öz be öz lannister tohumu olduğunu biliyoruz. bu, batı dunyasının kendi hesabına çalıştığını zannederken aslında siyonistlerin güdümünde olduğuna dair bir trick. martin'in bunu deşifre ettiğini öğrenselerdi bu adamı çoktan öldürürlerdi.

    kuzeyin ateş tanrısının herkese düşman olduğunu biliyoruz. kuzeyin ateş tanrısı = light bearer = lucifer.

    gece nöbetçileri, duvarcılar, adı üstünde masonlar oluyor.

    dothrakiler, türk-islam- asya uygarlıklarını temsil ediyor. barbarlıkları ve kaba güçleri cengiz han - attila, moğol - türk ve şamanizm ile islam'ın oryantalist yorumuyla bezenmiş.

    targeryanlar temiz bir gothic ırkı temsil ediyor. burada daenerys'in rolü, tahtı kendisinden çalınmış mary magdalendir. özellikle dothraki yani asya bölümüne hakim din olan islam'ın, kıyamet alameti olarak gördüğü güneşim batıdan doğup, doğudan batması, dağların rüzgar gibi havada uçması doğrudan kutsal kitabımız kuran'dan alınmış hikmetli sözlerdir.

    qarth, bağdat'tır. veya doğu akdenizin bir zamanlar görkemli doğasını temsil eder. fakat onca debdebesine rağmen her şey sahtedir burada. çürük petrol zengini arap şeyhleri ve demokrasi yoksunu kültürüyle bir sahteliktir burası. tüm yer altı zenginlikleri burada olmasına rağmen bir hiçtir ortadoğu.

    daenerys targaryen temiz bir gothic ırkı temsil eder. ve bu gothic ırk, zamanın sonuna doğru yahudi-luciferian kampını, islamiyet ve hristiyan birleşmesi ile defedecektir. daenerys targaryen - khal drogo birleşir. çünkü her iki dinin ortak noktası ilerde bir mehdinin-mesihin (dragon) geleceğine inanmaktır. said nursi'ye göre de ilerde hristiyan-müslüman ittifakı doğacaktır. (edit: bu noktaya takılan karşı-gericidir. yoğun tepki nedeniyle üstad sıfatı silinmiştir. said skimde değil ama uyuşunca kullanırım, üstadlığa yükseltirim panpalar. )

    duvarı koruyan güçler, yecuc mecuc'un yani ak gezenlerin baskısına dayanamayacaktır.

    yecuc mecuc ve duvar (sed) alakalı kuran ayetleri:

    "Ey Zu'l-Karneyn gerçekten Ye'cuc ve Me'cuc yeryüzünde bozgunculuk çıkarıyorlar bizimle onlar arasında bir duvar inşa etmen için sana vergi verelim mi?" (kehf/94)

    Yecuc ve Mecuc (un duvarları) açıldığında onlar her bir tepeden akın ederler; (enbiya/96)"

    bunları ancak ateş, dragonlar yok edecektir.

    ayrıca pgibolojik figürler de arketipleştirilmiş
    biri lord varys ki hadımdır. gibi kesilmiştir. cinsellik baskılanmış yaşar ve sonuçta hırs sahibi biri olur çıkar.
    yine lord baelish eküridir. lord varys'ten tamamen zıt bir çizgidedir: adam kerane işletir amk. karı gibmekten bıkmış, bu tür konularda doyuma ulaşmıştır. ama sonuçta bu rahatlık da onu güç aramaya, güç istencine yöneltir. yani lord varys ile aynı yere.

    şimdilik bu kadar beyler.
    ···
   tümünü göster