1. 726.
    +3
    elim ayağım boşaldı aq okurken cöktüm.

    benim babam dededen kalan traktör tamirciliği yapar. yani işi çok agardır. bundan 7-8 sene önce tamircilik iki cocugu okutmaya yetmemeye başladı emlakçılık işine de başladı. iki dükkan birden gecen seneye kadar yürüttü. ama oyle bi yoruluyodu ki adam resmen pestili çıkıyo gün içinde. ağzında hep şu laf vardı cocukların okulları bitsin çalışmıycam emekliliklerle geciniriz. ben mezun oldum oldugum sene tamirciliği bıraktı zaten. beyler sizin için calısan 50 yaşında birinin ellerini demirlere sıkıstırıp kan revan içinde eve gelmesi nasıl bişey bilirmisiniz. sonrada o kanlı ellerle ben pansuman yaparken olsun be oglum üzülme gecer deyip gülümseyip başımı okşaması hele darmaduman eder beni odanın birine gecer ağlardım bende. kardesim için bi 4 sene daha emlakçılık yapacak sonra bırakacak.

    öyle zamanlar bilirim ki cüzdanını açar 5 lirası var o kadar ben olmaz boşver gitmeyim desem de bana arkadaslarımla kafeye gideyim diye verir olur da para kalırsa oglum yarın sabah için ekmek alırsın gelirken derdi. yok başka parası cünkü biliyorum.

    ama bende 24 yaşındayım ilkokul 4.sınıfın yaz tatilinden beri bir yaz tatili bos durdugumu da bilmem bende eczanede elektrikçide pazarda demircide insaatta her yerde çalıştım. en azından yaz ayları para istemem babamdan diye

    hayatta örnek aldıgım tek kişidir öyle de kalacaktır eminim.
    ···
   tümünü göster