1. 51.
    +3
    beyler bu insani ve dini bir meseledir günahsa bireyin günahı sevapsa onun devlet buna karışıp yasak koyamaz siz sanıyor musunuz yasak olsa daha iyi olacak merdiven altı kaçak doktorlar kürtaj yapacak ki bunda ölüm riski kat be kat daha fazla ölümler artacak böylece irlanda da yasaktı biz çektik siz çekmeyin diyor biz hala yasaklayalım insanların özel hayatına dıbının gibinin içine giremezsin arkadaş devletsen senin başka görevlerin var tecavüzü engelle dıbına koyim kürtajı yasaklayacağına bu iş kürtajı yasaklayarak olmaz. sen gider tecavüzcüleri salarsan mahkemeden millet bırak kürtajı kadın kendi direk pgibolojik bunalımdan intihar eder ilk önce bunu engelle sen devlet olarak haddini bi bil.

    bu da koyu Katolik irlanda’dan Aile Planlaması Vakfı’nın CEO’su Niall Behan ın uyarısı

    “Bizde referandumla yasak anayasaya girdi ama hapis cezasınrağmen kürtaj bitmedi. 30 yılda çok trajediler gördük. Türkiye de bizim durumumuza düşebilir. Çünkü şu anda biz pek iyi bir örnek teşkil etmiyoruz”

    “Gördüğümüz kadarıyla, kürtaj yasak olmasa, insanlar rahat ve açıkça konuşabilse, biraz düşünebilse, panikle kürtaj yaptırmak yerine kendi istekleriyle ebeveyn olma aşamasına daha rahat gelebilirler”
    ···
   tümünü göster