1. 51.
    0
    @57 ulan yatacam dedim ama senin şu yazını görünce dayanamadım. anlatıyorum anlatıyorum dön dolaş harbiye beşiktaş amk!
    sanki ben "ermeniler, kürtler çok temiz hepsi melek gibi insanlar tarihleri tertemiz" diye birşey dedim. hâlâ "türkler'e yapılan katliamlar" diyorsun.
    bak ben de sana diyorum ki, bu katliamlar sana da yapıldı, ona da yapıldı. senin dedelerin de yaptı, onun dedeleri de yaptı. diyorum ki hani biraz empati falan?.. var mı sizin oralarda böyle birşey?
    "onların yaptığının yanında bizimki ne ki" demişsin. katliamcılık ne zamandan beri azlıkla çoklukla ölçülüyor? bunu on kişiye bile yapsan suçtur! türkiye'de zorla türk / müslüman yapılmış ne kadar insan var biliyor musun? mardin'deki süryaniler, anadolu'daki ermeniler, rumlar nereye kayboldu? bugün çerkezlerin bir çoğu neden anadilini bilmiyor? hiç düşündün mü bunları?
    şimdi diyeceksin ki "ama onlar şöyle yaptı böyle yaptı" ben de diyorum ki "biz de yaptık"
    ben nasıl bir türk olarak 6-7 eylül'den sorumlu değilsem bir ermeni de taşnak çetesinin yaptıklarından sorumlu değildir. insanları birey olarak görüp ona göre davranmak yerine toplum olarak yargılamak da kusura bakma ağır mallıktır.
    bu katliamları gerçekleştiren ne topyekün türklerdir ne de ermenilerdir. bu milletleri yöneten ya da içinde çeteler kuran faşist, köktenci insanlardır.
    artık bunu da anlamamakta ısrar edersen daha cevap vermiyorum. gerçi cevap verecek hâl de kalmadı bayılacam amk iki saattir sizinle uğraşıyorum.
    artık biraz düşünüp kendinize mi gelirsiniz yoksa bu ego sevişmesine devam mı edersiniz size kalmış. hadi iyi geceler.
    ···
   tümünü göster