1. 1.
    0
    ağlayasım geliyor. hatta ağlıyorum, gözlerim doluyor. ben azerbaycan kökenliyim. giberim köken ile ilgili cümleleri, hiç sevmiyorum bu muhabbeti. türk'üm ulan var mı dıbına koyim. arkadaşlarım bulgar, arnavut, yugoslav, makedon, boşnak, arap, acem, kürt, laz, rum, çerkez hatta geçen ermeni bir arkadaşım bile oldu. dünyanın bilmem neresinden göçüp gelmişler. ama tüm bunların içinde ben türk'üm deyince hır çıkıyor. be dıbına koyim nereli olacağım ben?

    hani demiş ya ziya gökalp "vatan ne Türkiyedir Türklere Ne de Türkistan Vatan ebed ve Müebbet bir ülkedir Turan" diye. karabağ haberlerine içim yanıyor. hakkari de verdiğimiz şehitten hiçbir farkı yok benim için karabağda kaybettiğim canın. mübariz ibrahimov'un hikayesini öğrendiğimde ağladım.

    burda şimdi size liseli milliyetçiliği falan yapmıyorum. evet yaptığım şey milliyetçilik belki ama öyle basite indirgenecek cinsten değil. babam beni türk evladı olarak yetiştirdi. kendimi bildim bileli türküm. 15 yaşımda babamın babaannesinin kürt olduğunu öğrendim. bir an bile türklüğümden şüphe etmedim. çünkü o yaşa geldiğimde etnik kimliğim ne olursa olsun ben türküm diyebiliyordum. bakın babamın babaannesi kürt kökenli falan deyip polemik yapmıyorum. kadın harbiden kürtmüş. hatta türkçeyi bile çok az biliyormuş. ama babama gusül abdestinden tutunda namazbaşlarına kadar her şeyi o öğretmiş. allah rahmet eylesin. babama neden bunu 15 yaşımda öğrendiğimi sordum. ne önemi var ki dedi. gerçektende hiçbir önemi yoktu. babamın dedesi rahmetli sekiz erkek 7 kız kardeşmiş. kurtuluş savaşından 2 kardeş dönebilmişler. ruhları şad olsun. onların sayesinde yaşıyorum bugün. bu vatan benim toprağım diyebiliyorum. bu topraklar üzerinde hak iddia edebiliyorum.

    özet yok dıbına koyim okuyun. okunsun diye yazdım. amacım sizi bilinçlendirmek mi? hayır. sadece bilin dıbına koyim bu vatanın toprağın sevilebileceğini. her vatanı sevenin de devlet bahçeli'yi desteklediğini bellemeyin beyninizde. ya da dexer shawn'ı veya kemal kılıçdaroğlunu. ve istiyorum ki hakkımızı alalım. atalarımın abilerimin kardeşlerimin çektikleri eziyetler boşa gitmesin. bir avuç kuru toprak için ölmedi o insanlar.

    şu an içinde bulunduğum duygu yoğunluğundan dolayı bazı yerlerde cümle düşüklüğü falan olabilir affola.
    ···
   tümünü göster