1. 101.
    +4 -1
    kurşun askerlerin asla anlamak istemediği bir insan hakkı.
    hayır güzel kardeşim * ben sana gel, benim ideallerim uğruna savaş, öl desem olur mu he canım benim. he türklüğün yılmaz savunucusu, olmaz dimi.
    e sen bana diyorsun ki, gel benim için değerli olan vatan, bayrak uğruna öl. niye? yeryüzünün bir bölümüne çizilmiş iki sınır bir de üstünde dalgalanan bir bayrak ~~ için.
    aslında sen de vatan millet için falan ölmüyorsun. fena kekliyorlar seni. ulan vatan millet için savaşan adamın ne işi var afganistan'da, ne işi var somali'de, ne işi vardı kore'de ırak'ta?
    sen sadece birilerinin çıkarlarının bekçiliğini yapıyorsun. ölüp gitsen, boşu boşuna ölmüş otuz bin gariban gibi gideceksin. nefes filminde dediği gibi 45 saniyelik bir haber, birkaç yürüyüş, sonra yok... olan ailene olacak.
    sakat kalsan, gibimsonik bir madalya, üç beş kuruş maaş, birkaç yürüyüş, sonra... herkes seni unutacak. sen iki tane sakat bacağınla işsiz güçsüz kalacaksın.
    neden? iki tane oç komutan yüzünden.
    ölen her insanın seni bu militarizmden koparması gerekirken daha çok bağlıyor. çok trajikomik bir durum.
    ha bu arada şu "erkeklik" argümanını da bir yana bırak! seni yıllarca bununla uyuttular ama ben uyumam güzel kardeşim he mi?
    şimdi, kafanı kollarının arasına al ve şu değerlerini biraz sorgulamaya başla...

    o değil de küfretmeden entry yazdım uzun zaman sonra vay amk! tüh yine olmadı lan.
    ···
   tümünü göster