1. 1.
    +32 -3
    evet beyler yıllardır para koleksiyonu yapıyorum. türk paraları ile ilgili baya bi bilgim vardır bu konuyla ilgili soru çekinmeden sorabilirsiniz.

    şimdi bu tanıtım faslını geçelimde gelelim sazan.avi'ne beyler buna kanıpta facebookta o fotoğrafı paylaşanlar akp'nin bu ülkede neden yıllardır iktidar olduğunun kanıtı.

    öncellikle hatıra parası nedir onun tanıtımı ile başlayalım. hatıra parası darphanenin özel günler, yıllar, haftalar için bastığı sınırlı sayıda üretilen, biz koleksiyoncular tarafından alınan ya da ilgili kişilere hatıra olarak verilen tedavül etmeyen paralardır.
    şimdiye kadar benim bildiğim 500 farklı olay için hatıra parası basıldı.

    bu sazan.avi'nin yapıldığı hatıra parası.;
    http://d.haber3.com/other/a.20120614161515.jpg
    ayrıca bi de şöyle bişey var. http://imgim.com/83797.jpg

    burada atatürk'ün olmadığından falan bahsedilmiş. şimdiye kadar basılan hatıra paralarının çok çok büyük kısmında atatürk zaten yoktu. bu bir.

    ikinci olarak neden türkçe olimpiyatları ile ilgili para basıldığı sorulmuş. dediğim gibi önemli gün ve olaylar için para basılır talep gelmesi yeterlidir. örneğin basket şampiyonası için federasyondan gelen talep doğrultusunda basılan bu para gibi
    http://www.darphane.gov.t...id=197&content_id=198

    üçüncü olarak bu dediğiniz olay dışında atatürk'e eğer ihanet para üzerinden resmini kaldırmak ile oluyorsa lütfen google'a girip bi zahmet 3.emisyon türk paraları yazın.

    bu kadar kolayda kanmayın her gördüğünüze inanıp her hıyarım var diyene tuzluk ile koşarsanız daha çok taşak oğlanı muamelesi görürsünüz.

    edit: o kadar uğraştım olayı anlattım darphane daha yeni uyandı. alın beyler bu da daha bana inanmayanlara gelsin;

    http://www.darphane.gov.t...u_Tedavul_Hatira-Para.pdf
    ···
   tümünü göster