1. 1.
    0
    @3 e kesinlikle katılıyorum. Arapça'da kelimeler birden çok anlama geliyor; bölünerek, parçalanarak, harf eklenerek istenilen anlamlar çok rahat çıkarılabilir. Hatta bahsedilen kelimeler ilk defa Kuran'da geçiyor ve durduğu yere göre anlam kazanmış dahi olabilir. Demek istediğim, insanlar; istedikleri anlamı katmışlardır belki de zaman içinde. Ayrıca muhafazid'in çok zeki bi insan olduğu konusunda da hem fikiriz..

    @11 e de tamamıyla katılıyorum. 7-8 kere şuku verebilsem vericem yani; o derece. Özellikle 4. maddeyi insanların algılaması çok güç olduğu için, dünya üzerinde bu kadar müslüman olduğunu düşünüyorum.

    @1 e cevap dahi vermek istemiyorum; senelerce düşünüp, araştırıp edindiğim bilgi-fikirleri şuraya yazsam da; okuduğu anda savunma mekanizması çalışıcak ve mantıklı-mantıksız demeden karşıt görüşler ortaya atacak sürekli; düşünmeden... Bir insanın senelerce inandığı olguları 10 dakikada değiştirmek kolay değildir. Kaldı ki bir yaratıcı olmadığını 10 dakikada kanıtlayabilecek olsam biri de çıkıp demez mi ki "Aga bu nedir? 5 milyar insan mal mı da inanıyo?" diye...
    ···
   tümünü göster