1. 1.
    +13 -2
    sohbet arasında denk gelmişti. kendisi abimin arkadaşı. hakkaride uzman çavuş olarak askerliğini yapmış birisinin ağzından kelimeleri değiştirmeden aynen yazıyorum.

    ben : "usta terör olaylarının odak noktasındaydın. 2 tane de terörist vurduğunu söyledin. var olan kanının aksine dürüst bir şekilde bana bir açıklasana bu terör neden bitmiyor, kimden destek alıyorlar, arabulucuları kimler, ölen öldürülen kişilerin aslı astarı nedir?"

    o : "yüreğin dayanacaksa anlatayım güzel kardeşim. terör olaylarının tam merkezindeydim. neredeyse allahın her günü çatışma oluyordu. şemdinli ve hakurk bulunduğumuz çukurcaya göre biraz daha rahatsız konumda olduğu için, telsizler hiç susmazdı. dünyadan bi-haberiz sonradan öğreniyoruz, yirmi bilmem kaç tane terörist hakurkta öldürülmüş, eğitimli askerlerle dolu skorskyler çatışma alanında sıcak temas halindelermiş. yalanlarını gibeyim onların. medya politikası böyle yürüyor işte. 12 tane arkadaşımız gözümüzün önünde şehit düştü, medya bunu 4 olarak gösterdi sonra bi ton göz boyama manşetleri yok helikopterler yola çıkmış bilmem ne. sıfatına sıçtıklarım biz o soğukta baskın yemeyelim diye nöbette donarken kim bilir kafalarında nasıl kurmacalar hazırlıyorlardı. lan 1.5 yıl askerlik yaptım sıcak temaslarda toplasan 5 kere skorsky gördüm. halkın gözünü boyamakta üstlerine yok. bak sana ne diycem. askerlik nasıl bir şey biliyor musun? önünden binlerce terörist geçip gitse sen "ateş" emri gelmeden ateş edemezsin, öyle bir lüksün yok. önce sana saldırı ateşi açılacak ölmez sağ kalırsan karşılık vereceksin, kural böyle gibe gibe uyacaksın.

    dedin ya kimden destek alıyorlar diye, sanıyorsunuz ki imralıdaki şerefsiz, avukatları aracılığıyla terör kamp liderlerine emirler veriyor öyle yürüyor. alakası yok. olay öyle bir noktaya geldi ki terörden para kazanmak onun bunu yan geliri olmuş sanki dıbına koyayım. giydiğin botun üreticisine, satın aldığın silahların şirketlerine, attığın kurşunun imalathane yöneticisine kadar teröre yardım eden şirketokrasiler var. iki üç kişinin pohpohlaması değil arkasında amerika var diyorsunuz ya onun da ötesinde. bak bir şey daha diycem ama bunu birine anlatırsan ecdadını giberim. devletin terörle mücadele için bir yılda ayırdığı belirli bir miktar para vardır, özel durumlarda bu miktar artabilir veya azalabilir. komutan ankaraya haber salar şu kadar teçhizat lazım der lazım olanın 3 katı teçhizat yollanır. teçhizatın 3/1 i kullanılır geri kalanı zaiyat olarak kayıtlara geçer. o zaiyat denen teçhizatlara ne olur biliyor musun? hepsi geriye yollanır ver para cebe indirilir. ya da teçhizat lazım oldu hazineden 3 katı para çekilir ama sadece lazım olan olduğu kadar teçhizat alınıp yollanır. kayıtlara "ne istedilerse yolladık" diye geçer kimse aslını astarını sormaz soramaz. komutanın, devletin bile bu işten para kaldırmaya çalışırken sen hangi akla hizmet terörü bitirmeye çalışıyorsun?
    ···
   tümünü göster