1. 1.
    +33 -1
    ulan gibikler, ulan mallar, siz savaşı ne sanıyosunuz, akşam yemek yerken bir yandan televizyonda savaş haberleri izlemek için, heycanlanmak için, şu gibik monoton asosyal hayatınızda bi değişiklik olsun diye istemiyosanız savaş çıkmasını ben de bi tak bilmiyorum. oğlum siz hayatınızda savaş gördünüz mü, call of dutydeki gibi space'e basınca tekrar dirilmiyosunuz. savaşların tek kazananı vardır. o da sermayedir. silah ticaretidir, tüccarlardır. dünyayı yöneten büyük şirketlerdir. insanlık kaybeder, analar babalar kaybeder. herkes kaybeder. piyonlar savaş çığırtkanlığı yapmaya devam ederler. bir yalana inanmışlardır bir kere. milliyetçiliği öyle bi işler ki sistem kanlarına hiçbir şeyi sorgulamazlar bile. taa oğuz kağandan başlar, fatihlere kadar gelir.

    zaten son yıllardaki nesil tamamen beyni sulandırılmış ve her şeyle dalga geçebilecek bir konuma gelmiş. hayatta hiçbirşeyi gibine takmayan, teknolojinin, bilgisayarın içinde boğulmuş işi gücü geyik muhabbeti olan boş bir gençlik. yüzde 90'ı dersler dışında bi tak hakkında fikri olmayan ciddiyetsiz adamlar. suç tabi ki bizde değil. hayattan tek beklentisi maddiyat, iyi iş, iyi çevre, prestij, ailene rahat hayat sürdürebilme beklentisi olan ebeveynler tarafından yetiştirilince doğal olarak böyle oluyor. aman oğlum o kitapları okuma aman oğlum siyasete bulaşma, aman oğlum o filmleri izleme. beyin yıkar onlar.

    sonra da hayatında savaşla ilgili zerre kadar gerçekçi bir tecrübe yaşamamış adamlar, burda gelip savaş geyiği döndürüyolar. savaşı hakikaten girip suriyeye alalım, bizim olsun diye düşünen adamlar falan var.

    ne diyim ki amk.
    ···
   tümünü göster