1. 1.
    0
    Gazeteci Sorusu: F-4 'ün Suriye hava sahası ve kara suları içinde ne işi vardı!.?
    Tayyip ERDOĞAN Cevap: 'Bilgimiz yok, Ne oldu da oraya geçtiler?

    Başbakan Brezilya’dan ayağının tozuyla geldi ve basın açıklamasında Suriye karasularına gömülen F-4 jeti için ‘Ne oldu da oraya geçtiler, elimizde kesin bilgi yok’ dedi
    Pilotlar içinse ‘Şu anda dört tane hücum botumuz, helikopterlerimiz, Suriye’nin hücum botları aramayı sürdürüyorlar" bilgisini verdi.

    Ortada Suriye karasularına düşen bir Türk jeti var. Saat 10:00’da Malatya’dan havalanmış saat 11:58 itibariyle radar ve telsiz bağlantısı kesilmiş, Lazkiye kıyısında olan Ras el Basit yerleşimindeki görgü tanıklarının ifadesine göre saat 16’da 2 jet Suriye hava ve karasularında alçak uçuş yapmışlar ve Suriye uçaksavarları tarafından biri düşürülmüş. Diğeri kaçmış ve düşen jetin pilotu Suriye hücumbotları tarafından kurtarılmış.

    Başbakan ve Genelkurmay olay ardından en ufak bir ‘açıklama’ yapmadılar. Başbakanın ayağının tozuyla girdiği Güvenlik Kurulu toplantısına, Dışişleri Bakanı, içişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, MiT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı katıldı ve 2 saat 10 dakika süren toplantı 22.40’da bitti. Toplantı sonunda yazılı bir açıklama yapılacağı söylendi ama toplantıdan 1 saat sonra hala bu açıklama gelememişti.

    Küresel basın henüz ağzını açmadı. Ama Russia Today, Lübnan’ın El- Manar ajansı , israil’in Debka Files haber siteleri Suriye’ye Türk savaş uçakları tarafından bir ‘sınır ihlali’ yapıldığı ve uçaksavar ateşi ile bir jetin düşürüldüğü diğerinin kaçtığı bilgisine yer verdiler.

    Bilkent Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Uzmanı Mark Almond, Russia Today’e yaptığı açıklamada, ‘NATO ülkelerinin Suriye’ye müdahale planı çerçevesinde, Türkiye’nin Suriye hava savunma sistemlerini değerlendirmek amacıyla uçuşu gerçekleştirmiş olabileceğini’ söyledi.

    Verili durum Türkiye’nin ‘Büyük Oyun’da küçük ‘yem’ olarak kullanıldığının en trajik kanıtıdır. Türkiye yakın geçmişte pek çok kez olduğu gibi bir kez daha bölgesel kanlı bir savaşta küresel efendilerin elindeki piyon durumuna düşürülmektedir.
    Bir yanda Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’deki terör mangalarına kalkan yapılmakta, bir yanda Kuzey Irak ve Güneydoğu’daki, terör mangaları Mehmetçik katletmektedir…

    BU TERTiP Türkiye’nin çift taraflı KURBAN oluşunun resmidir!
    ···
   tümünü göster