1. 26.
    +1 -2
    +++

    12- Türkiye yönetilmesi en zor ülkelerden birisidir. Senin yaptığın sadece ama sadece ucuz bir demogojidir.

    Turk olmak, Osmanli'nin borcunu odemektir. Hovarda babanin borcla yasayan evladi gibi.

    Kosova'da ve Bosna'da, Bati Trakya'da ve Makedonya'da bilmem kac asir gecmiste kalan meselelerin hesabini vermektir.

    Turk olmak Kibris'ta, Hocali'da, Anadolu'da ve Balkanlar'da soykirima ugrayip karsiliginda yapmadigin soykirimla suclanmaktir.

    Turk olmak fasist olmaktir, vatanina, milletine, tarihine sahip ciktiginda…

    Turk olmak demokrat ve cagdas olmaktir, vatanina, milletine, tarihine sovdugunde…

    Turk olmak lisaninin Avrupa'da yasaklanmasidir ve yine Turk olmak kendini ve derdini anlatamamaktir.

    Avrupa'da hor gorulmek Turk olmaktir, atalarin bir cok asir once Viyana'yi kusattigi icin ve hos gorulmemektir tabii ki sadece kusatip Napolyon gibi butun Viyana'yi yakmadigin icin.

    Turk olmak Selanik'te Pontus Aniti'nin, Viyana'da cignenen yeniceri minberinin ve Malta'da papazin uzerine bastigi Turk bayragi heykelinin onunden gecmektir.

    Turk olmak zordur, cetindir ve eziyetlidir. Uc kitadan donup, bir kucuk yarimadada misafir muamelesi gormektir. Sayisiz imparatorluk kurmak Turk olmaktir, ayni zamanda sayisiz imparatorluk yikmak da Turk olmaktir.

    Arabaya kosulan ilk atin vataninda, ilk yazili antlasmanin imzalandigi yurtta, yazinin bulundugu, paranin icat edildigi her metrekaresinden bereket fiskiran bu yurtta, kalkinmak icin yabanci sermaye beklemektir.

    Turk olmak Truva'dan bu yana, Sumer'den bu yana serpilerek gelse de, tarihten eski bu topraklarda, butun zamandan damitilarak gelen yuksek degerlerine ragmen, bir haftalik hafiza ile yasamaktir.

    Dogu Roma'yi da Bati Roma'yi da yikip, yeni Roma olan AB'ye girmeye calismaktir Turk olmak.

    Turk olmak, Asya'da batili, Avrupa'da dogulu diye tepki gormektir.

    Zor iştir Türk olmak ve Türkiyeli olmak. Sayısız ırkın yaşadığı, emperyalist güçlerin defalarca birlik olup gelip kıçlarının üstüne çakılıp döndükleri bu ülkeyi yönetmek çok zor iş. Bu coğrafyaya sahip olmak çok zor. Ve bu halkın tek eksiği eğitim. Ve bize düşen artık mal mal işlerden uzak durmak. Sadece ve sadece yanlışları görüyorsunuz ve bu yanlışları çok yanlış yönlerden dile getiriyorsunuz. Dolayısıyla bir tak olmuyor. Hatta yanlış bulamayınca saçmalıyorsunuz. Tıpkı benim yazımda aklınca ekgib bulan arkadaş gibi. Ben doğruları da yanlışları da söylüyorum. Bundan çekinmeyin. Yiğide hakkını verin. Ama yanlışını söylemekten çekinmeyin ki daha doğru işler yapabilsin. AK Partininde, CHP'nin de MHP'ninde BDP'ninde yanlışlarını görün. Partizanlık yapmayın. MHP tabanı bunu yaptığından partiyi kaybetme noktasına geldi...

    Ayrıca "çok gezen mi bilir çok okuyan mı muhabbeti burda başlar" demişsin ben makale okuyorum, sizin hayal bile edemeyeceğiniz üniversitelerde okuyorum dediğim için. Ama başladığın yerde kendini bitirmişsin. "keşke sen hem gezip hem okusaymışsın" demişsin bana... Bunu çok yanlış bir adama söylüyorsun. Bugüne kadar 15 ülke ve sayısız şehir görme fırsatım oldu çok şükür. Liseyi Türkiyenin en iyi özel okullarından bir tanesinde burslu olarak okudum. Hatta sadece gezmekle kalmadım Avrupa'da yaşama şansına da eriştim çok şükür. Yani turist olarak iki üç günlüğüne gelmedim buraya. Ha dersen ki madem böyle bir adamsın ne işin var inci'de diye... Bence inci sözlük böyle olmalı zaten. -ki böyle adamlar, arkadaşlarım var incide. Birbiriyle çıplak kadın fotoğrafı paylaşan ve buna bakarak kendisini tatmin eden insanlardan fazlası gerekli inciye ve bu ülkeye. Bana bu yorumları yazan insanlar ne yapıyor bu hayatta çok merak ediyorum. Belki kendi şehrinden bile çıkamadan 15 ülke gören, oralarda yaşayan, okuyan eden adama çok okuyan değil çok gezen bilir diyor.

    Urfa'da yaptığım sosyal sorumluluk projesi sırasında bir çocuğa en büyük hayalini sormuştum. En büyük hayali olarak 5 km uzaklıkta bulunan Balıklı Gölü görmeyi söylemişti bana... Yıkın duvarlarınızı. Araştırın, okuyun, gezin, keşfedin. Bunlar için paraya vs ye gerek yok. Sadece Erasmus ile yurtdışına çıkıp magandalık yapıyor Türk genci. Aşın bunları artık. Milyon program var. Eğer varsa adam gibi adamlar pm atabilir. Oturur konuşuruz.

    Sevgiler.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster