1. 1.
    +144 -12
    evet binler. şimdi bu anlatacaklarımı anlamak için illa amerikaya gitmenize gerek yok. fakat bilmeyenler için iyi olur.

    mc donalds dünyanın en büyük hamburger şirketidir. açıkcası şunu söyleyeyim acımdan ölsem belki yerim.1 menü parasına neden iskender almıyorsunuz, lahmacun almıyorsunuz, döner yada sulu yemek.
    amerikada homeless tabir edilen evsizlerin uğrak mekanıdır. fakir babası bir yerdir. yani oralara gidince cool olmuyorsunuz. pazarlama stratejisi bu olsa gerek. Evet burger lezzetli birşey fakat mc yada burger da degil. Smash burger olsa lezzetli deseniz anlarım.

    starbucks kahvesi ve kekleri mükkemmeldir. hiç pahalı bir yer değildir tabiki yurt dışında ana vatanında böyle 2 adımda bir starbucks vardır veçok rağbet görmektedir çümkü ucuz güzel ve kaliteli hizmet veren tek yabancı gıda firmasıdır bence.
    peki siz neden gidiyorsunuz türkiyedekilerin tadı amerikadaki ile aynı değil amacınız ney oraya giderken boşuna gibilmek mi?
    arkadaşım bir kere almıştı eve gelirken begenmedim gerçi biraz sogumuştu ama onla alakası yoktur sanırım.
    gönül kahvesi onlardan daha iyi americano yapıyor türkiyede.

    Ve özellikle şunu belirtmek istiyorum adamların ülkesinde, halkı bir şekilde uygun görüp o şirketlerden alışveriş yapıp yiyip eğleniyorlar onların ürünlerini kullanıyorlar siz amerikalılar bunları seviyor diye dergilerde internette görünce neden özenip aynısını yapma gereği duyuyorsunuz. Mesela fast food un amerikada yaygın olmasının en buyuk nedeni sebze meyvenın aşırı pahalı olması, yemek yapma kültürünün pek olmaması ve bu yerlerin ucuz olmasıdır. Obamanın aşcılarından biri türktür mesela. Adamın amerikalı aşıcısı yok.
    Kadının birini görmüştüm 1 yaşında var yok cocuguna burger yedirmeye çalışıyor. Kadının sütü yok ki emzirsin çocugu burgerler beslenen bir millet.BU kadınamı özenip gidiyosunuz mc burger cogu müşteri profili böyledir.

    ve o insanlar restorantlarda yemek yemeyi çok seviyorlar yani garsonların hizmet ettiği(garson ücreti ayrı alınır yuzde 20 + bahşiş vermek zorundasınız garsona ayrıca).bizim ülkemizde bir burger fiyatına güzelce hizmet alıp bir iskender yiyebiliyorken neden onlara özeniyorsunuz. Doğrusu evde yemektir ama dışarda mecbur yiyorsak bence kıytırık şeylerle değil adam gibi yemek yemeliyiz. Emin olun onlar bize çok özeniyor.

    Kısacası ünlü marka diye kulaktan dolma bilgilerle yada özenerek neden tercihler yapıyorsunuz.Mc burger neresi lezzetli bizim yemeklerimiz yanında. farklı tatlar elbette tadılmalı ama bunların ki bence hiç haketmiyor o ayrıcalığı. gidin italyan mutfağina çin mutfağina(bu biraz pahalı ve az bulunuyor)Dockers'ın botları türkiyede üretilir marka yabancıdır. bayada satar.Yds diye türk marka bot var hiç baktınız mı nasıl birşey diye.

    özenmeyin beyler özenmeyin.

    Ha bu arada kfc nedir ya mangalcı her hangi bir yere gitsen daha lezzetlisini yersin buda özentiliktir.

    Sizin bu tercihleriniz onları ünlü yapıyor 20 gr ete dünya para veriyorsunuz.

    Yabancı devletlerin marklarına yaşam tarzlarına hiç özenmeyin bence. Yatın kalkın kültürünüzü koruyun.Ama devletlerine özenin öyle bir devlet olması için ülkemizin. insanına değer veren yasaları düzgün olan yaşam huzur ve refah yüksek oralarda.

    edit:okumadan cevap veren beyinsizler kalabalık yapmayın.Yok kıyma varmiş.yok olur mu toz kondurmazlar onlar burgerlarına.

    edit2:Buraya bu yazıyı yazmamın sebebi insanların oraya gidince farklı birşey sanmaları öyle düşünmeleri,ben çok gördüm çocugunu gezmeye burger kinge goturen amk.

    ayrıcada burgerkingden mc den dondurma alanda beyin yok kardeş ona dondurma denirse
    ···
   tümünü göster