1. 1.
    +20 -4
    edit: üstte atıyorum editi okuyun diye amk. dava 3 yıl sürdü ve 3 yılın sonunda okulu haklı buldular. böyle adaletin anasını gibeyim. edecek küfür kalmıyor zaten. ve 3 yıl süre içinde okulumuza devam ettik. sonunda atıldık. artık uyuşturucu kullanıyorum. hayırlısı uğurlusu olsun.

    konunun özeti : http://inci.ca/upc73r6gt4

    edit 2: bu başlıkta birçok insan tanıdım. mesaj atıp destek verenler oldu.maddi manevi çözüm üretmeye çalıştılar bana. ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim. sağolsunlar. ama davayı kazanamadık.


    panpalar durum oldukca ciddi. haberlere de çıktı. ben sizin daha iyi anlamanız için haber linklerini vereyim ... okumayan panpalarım direkt özete baksın ve dilekçeyi verilen linkteki adrese bilgileri girerek yollasın sadece bunu istiyorum inci sözlük olarak sizden. inci sözlük olarak sesimizi bu alanda da duyuralım !!!

    http://inci.ca/upc73r6gt4

    http://inci.ca/ulsgs3jcgs

    http://inci.ca/uj3mt7ba44

    durum bu panpalarım. bizi ilk baş okula aldılar sonra kontenjan fazlası göstererek okuldan attılar. ben dahil olmak üzere bir çok arkadaşım başka ünv. kazanıp kayıt yaptırdığımız halde ege ünv. bizi kazandınız gelin kaydınızı yaptırın deyince kayıtlarımızı aldırıp ege ünv. sine kaydımızı yaptırdık. 1.5 ay okuduktan sonra biz sizi yanlışlıkla aldık kusura bakmayın okulda ilişiğiniz kesilmiştir diyerek okuldan attılar.

    daha önce başka nickte açmıştım konuyu. bilenler bilir.

    şimdi sizden isteyim şu aşağıdaki dilekçeyi cumhurbaşkanlığı sitesine göndermeniz. sesimiz ne kadar çok çıkarsa o kadar kaale alınırız. bunu yapmak istememin nedeni mahkemede çıkan bizim adımıza olumlu kararlara huur çocuğu ege ünv. sinin her seferinde itiraz edip mahkemeyi bir üst kurula çıkarmasıdır.

    davamıza artık danıştay bakacak panpalarım. onların dedikleri son karar olacak. bu yüzden sesimizi duyularım.

    gibertmemi dersiniz ne dersiniz bilmiyorum ama aynı maili atıp sesimizi duyuralım.

    kimsenin öğrencilik hakkı elinden alınamaz. haksız olsak neyse ama sonuna kadar haklıyız.

    okuldan atıldığımızdan beri dava sürüyor.

    gelen uplasın en azından. konu olan biten e taşınsın, teşekkürler panpalarım

    özet:
    konunun özeti : http://inci.ca/upc73r6gt4
    aşağıdaki dilekçeyi kopyalayıp şu adrese yollucanız : http://inci.ca/u28ebv6cai

    ege üniversitesi beden eğitimi spor yüksekokulu’nu kazanmış ve haksız bir şekilde hakları ellerinden alınmış 22 genç insan adına bu metni hazırladık.

    kamuoyunda ve çeşitli medya organlarında da yer aldığı üzere, ege üniversitesi’nin sınavlar sonucu öğrenci olarak kabul ettiği, öğrenci kimliği verdiği, tüm işlemlerimizi ekgibsiz olarak yaptığı biz 22 gencin kaydı, yine üniversite yönetimi tarafından tamamen haksız bir şekilde silinmiştir. gerekçe olarak da yök ile yapılan yazışmalar ve yök’ün talebi gösterilmiştir.

    bu genç insanların gerek üniversiteye hazırlık aşamasında, gerekse de kazandıktan sonra, aileleri ile birlikte yaptıkları fedakârlıklar, çekilen maddi ve manevi zorluklar, sorumsuz üniversite yönetimi tarafından bir çırpıda çöpe atılmış, insanların hayalleri ellerinden alınmış, insanlar belirsizlik ve umutsuzluğa itilmiştir.

    üniversite ve yök tarafından alınan bu kararın hukuka aykırı olduğu çok açıktır. i̇darenin yaptığı işlemi süre sınırı olmaksızın geri alması, gerek idare hukuku öğretisinde, gerekse de yüksek mahkeme kararlarında kabul edilemez olarak değerlendirilmiştir. kamu idaresinin temel amacı, yönetimi altındaki vatandaşların hukuki güvenliğini ve idarenin istikrarlı davranmasını sağlamaktır. bir hukuki işlemin uzun bir süre sonra geri alınması, vatandaşlardaki adalet, hakkaniyet duygularını zedeler. bu hususların tamamı anayasa mahkemesi ve danıştay kararlarında “idari istikrar ilkesi” olarak yer almıştır ve tüm kamu idaresini bağlayıcı nitelikte önemli bir ilke olarak uygulanmıştır. dolayısıyla bu ilke ile hem üniversite yönetimi, hem de yök bağlıdır ve uygulamak zorundadır. bu hususlara uyulmaması, hem işlemin iptalini hem mağdur olan vatandaşların maddi-manevi zararlarının tazminini hem de hukuka aykırı işlemi yapan kamu görevlisinin cezai sorumluluğunu gerektirmektedir.

    22 genç, umut vaat eden vatandaşın ve ailelerinin uzun ve zorlu bir hazırlanma süreci sonunda, büyük fedakârlıklar yaparak hak ettikleri sonucun, tamamen haksız bir şekilde ellerinden alınması, ne hak ne adalet ne de vicdan duyguları ile bağdaşır.

    üniversite ve yök tarafından ortaya konulan bu hukuka aykırılığın giderilmesi için yargı yoluna elbet başvurulacaktır; ancak konu ile ilgili kamuoyu oluşturulması, idarenin ve kamu yönetiminin şeffaf ve hesap verebilir olmak zorunda olması, iç denetim organlarının işletilmesi amacıyla bu metin merkezinize, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm medya kuruluşlarına gönderilmiştir.

    bütün bu gelişmeler karşısında merkezinize düşen görev; bu sorumsuz, haksız ve hukuka aykırı işlemin takipçisi olmak, sorumlular ile ilgili yargı süreçlerini takip etmek, iç denetim mekanizmalarını işletmek, haksız işlem sonucunda mağdur olan vatandaşlar ve ailelerinin mağduriyetlerinin çözümü için aktif rol oynamaktır. bu hususların göz önünde bulundurularak gerekli ilginin gösterileceğinden şüphemiz yoktur.


    sadece bu istediğim arkadaşlar
    ···
   tümünü göster