1. 1.
    +5
    gelin beyler gerçekten ibretlik bir hikaye 5 kişi toplansın anlatıyorum.

    bundan yaklaşık 4 sene evvel araba almaya, babamın diretmesine rağmen karar verdik. peder emekli olmuştu onun emekli ikramiyesinin üstüne bizim lada samarayı satıp parasını ekleyecektik. ladayı satmak kolay oldu. 4350 liraya sattık. sıfır arabaların fiyatları bize göre değildi. ne de olsa peder memur emeklisi amk. internette ikinci el arabalara bakarken balıkesirde vw bora buldum 2003 model. tam 30000 liraydı. araba tertemiz ve modellerine göre tam 5000 lira ucuz.

    neyse aradı babam adamla konuştu. adam ev alacağını bankadan kredi çekse faizin 6000 lira tuttuğunu 6000 lira bankaya vereceğine arabasını 5000 lira ucuza sattığını soyledi. peder de biz de inandık.

    hemen netten otobüs biletini aldım gece 23:30 .. ankarayı bilen bilir belediye servisleri yasakladı. yani otobüs firmalarının servisi yok. ladayıda sattığımızdan aştiye taksiyle gittik. zütümüze 33 lira patlamıştı.

    her neyse sabah balıkesire indik. kahvaltı yaptıktan sonra peder adamı aradı, adam bizi pastaneden aldı. arabayada ilk defa binmiş olduk. harbi çok iyiydi araba. pırıl pırıl. adamında eli yüzü düzgün ses tonu iyi temiz yüzlü bişeydi.

    adam pedere: abi dün birisi aradı antalyadan arabaya 35000 lira teklif etti. ama ben sana söz verdiğimden dolayı satmadım adam haber bekliyor. ben sana bu arabayı söz verdiğim gibi 30000 liraya satayım. sen de istersen o adama 35000 e bu arabayı sat. ama eğer satarsan 1000 lira ekstaradan para isterim. adam haber bekliyor dedi.

    babamla konuştuk. kısa günün karı 4000 liraydı. baya sevindik. pederde aklı sıra bana kıyak geçmek için hadi arabayı senin üstüne yapalım 2 günlüğüne araban olsun dedi gülerek. ben de espri yapıyorum satmam baba gel sana bi otobüs bileti alalım sen otobüsle dön araba benim falan oyle gırgır şamata gülüyoruz ama başımıza geleceklerden hiç haberimiz yok amk.
    sizi yola. taaa afyon özdilek dinlenme tesislerine kadar mola vermeden geldik. özdilek dinlenme tesislerini bilen bilir su böreği meşhurdur. orada da su böreğini yedik.

    neyse antalyaya sağ salim kazasız belasız girdik. arabayı alacak adam serik ilçesinde olduğunu söyledi. oraya doğru yola çıktık.

    antalyayı bilen bilir ısparta yolundan gelirken yolun solunda ya düden ya kurşunlu şelalesi var panpalar. yoldan görünmüyor ama sola saparsan 6 km falan ötede. işte tam orada polis bizi çevirdi ihbar var diye.

    başladılar arabayı aramaya. arabada gizli bölmeler varmış panpalar. oralardan hep beyaz küçük torbalar içine konulmuş tozlar çıktı. esrarmış. birde cam macunu çıktı. o da esrarın bi türüymüş.

    polis üzerimizi aradı temiz çıktık. ama yinede yere yatırdı ellerimizi arkadan kelepçeledi. sonra jandarmada geldi. jandarma karakoluna zütürdüler bizi.

    aynen filmlerdeki gibi susma hakkınızı kullanabilirsiniz falan diyorlar. derdimizi anlattık karakolda askerler bize inandı ama polisler inanmadı. zaten inansalar bile ellerinden birşey gelmeyeceğini söylediler. antalya merkeze ford connect ile zütürüldük. orada emniyet sorgusunun ardından savcılığa sevk edildik.

    savcı babacan biri çıktı bize inandı ama mallar bizim arabada bulunduğundan dolayı pek bişey yapamadı. pederi direkt serbest bıraktı. ben ise yalvardım neyi olmadı. evrakları gösterdim 1 gün önce üzerimize aldık dedim, telefonlarımızı tib den dinleyin dedim. ama adamın elinden birşey gelmiyor. serbest bırakmadı fakat tutuksuz yargılanmak üzere mahkemeye sevk etti.

    avukat istemedim. hakim beni dinledi. ama beraat ettirmedi. sonra avukat tuttuk ankara barosundan dava tam 4 yıl sürdü. ama tutuksuz yargılandım. sonunda telefon görüşmeleri mahkemeye getirildi. antalyadaki adam bulundu. ben de geçen cuma günü beraat ettim. aman dikkat internetten araba falan alırken züte gelmeyin.
    ···
   tümünü göster