1. 1.
    +4
    Gelin panpalar. Öncelikle başlığa am züt meme ve karı kız sorunuymuş diye gelen varsa gibtirsin gitsin yazacaklarım ciddi.

    Panpalar olayın özeti şu Yayın hakları adı altında TRT, Digitürk ve Dsmart gibi birimlerin bizi nasıl gibtiği. Olayı 3 maddede anlatıcam okumanızı rica ediyorum.

    Madde 1 : Yaklaşık 11 yıldır hiç yarış kaçırmadan formula 1 takip ediyorum. formula 1 ülkemizde önce NTV, Sonra CNN, Sonrada TRT üzerinde yayınlanmaya başladı. Fakat ne hikmetse 2 yıl sonunda bizim Devlet kanalımız olan TRT ihaleye dahi girmeyip formula 1'i Doğan holding'in almasını sağladı. doğan holding bazında çalışan onca yerel kanal varken onlarda direkt olarak Dsmart üzerinden yayınlamaya başladı. bizlerden aylık 2 yarış için 50 lira para ödememiz bekleniyor. Normal Dsmart kanalıda değil şifreli. Ve maalesef tüm dünyada ücretsiz olarak yayınlanan bu spor aktivitesi bizim ülkemizde paralı sadece. Bizler kullanıcılar olarak bir grup arkadaşımla her hafta yarışları farklı ülkelerin kanallarından izliyoruz. ve kesinlikle para kazandırmamak için olan dsmart üyeliklerimizide iptal ettik. haksız kazanç sağlamamak için elimizden geleni yapacağız. sizleride bu konuda desteğe davet ediyorum.

    madde 2 : gelelim liigtv ihalesine ben kendi yerel kanalım üzerinden Premier Lig, La Liga, Bundes Liga, Serie A gibi bütün bizim ligimizden daha profesyonel ligleri ücretsiz izliyorum. Kendi ligim için dünyanın parasını veriyorum. Ayriyeten rezillik diz boyu ligin oynanma şeklini bile digitürk belirliyor. ve en rezil olay ise Şampiyonlar ligi maçları. ihale gereği digitürk diyor ki "hop kardeşim sen sadece bir tane maç yayınlayabilirsin diğeri bende" Tüm dünyanın ücretsiz izlediği bu maçlardan birini biz ücretli izlemek zorundayız. Bunada ufak bir kitle olarak bu yıl liigtv ve digitürk almayarak boykota gidiyoruz. Cafelerden bile alınan dünyanın parası nedeniyle gittiğimizde dünyanın parasını ödüyoruz. yeri gelcek internet üzerinden çamur gibi izlicem ama yine izlicem.

    ara bir bilgi vermek istiyorum her ay bizden TRT çatır çatır vergi kesiyor. Ulusal kanal olarak hem maçları almıyor hemde formula 1 gibi diğer sporları biz bu parayı ne için ödüyoruz.

    Madde 3 : bu madde çok önemli beyler. Bilindiği üzere şuan TTNET Tivibu ve süperonline iptv olayına yöneliyor. ve bu olay yayılacak. bunun sebebine gelince tasarı olarak uydu sistemlerinin insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesi ile yasaklanması var. ve bu durumda bizler hiç bir şekilde ücretsiz televizyon dahi izleyemeyeceğiz. Kesinlikle herkes bu konuda bilinçli olmalı ve toplu hareket etmeliyiz.

    Bu yazıyı yazmadaki temel amacım Madde 3 hakkında bilgilenmenizdi.

    Edit : Bütün okuyan yorum yapıp başlığı uplayan arkadaşlarıma verdim şukularını entry girin panpalar herkes okusun bilinçlensin

    Edit 2: madde 3 nerden biliyorsun diyenler olursa eski bir ttnet beyaz yaka çalışanıyım ifşada edeyim kendimi.
    ···
   tümünü göster