1. 51.
    0
    Her dua kabul olacaksa işimiz var. Bir de aleviyim, işte bize ehl-i beyt öğretildi ama sünniler yezidin arkasından gittiler gibi konuşma. giberim belanı. yavşak önce cemevinde dönüp duracağınıza camiye gidip iki rekat namaz kılın. Yalnız Ali'yi sevmekle olmuyor müslümanlık. Ali'yi sünnilerde seviyor. Ayırım yapmıyorlar. Ama şii ve alevilerin ömer ve ebubekiri sevmedikleri söylenir. hadi bunları yapmıyorsun bari imanı kurtar da devamlı cehennemde kalma. kadere inanmak konusunda şüphelerin varmış. sen önce bir kader neymiş araştır. 2 çeşit kader var. Öyle oturduğun yerden beyler ben ateyizim, ben müslümanım demek zütünüze kolay geliyor. Bir gibim bilmeden atıp tutuyorsun.

    dıbına koduğum hep söylerler Türk'ün dini vardır imanı yoktur diye. Örneği de bu lavuk. Ne gibim yersen ye. Biz de düşünüyoruz neden böyle oluyor, niçin iyi gitmiyor diye. Ama cevapları doğru yerde arıyoruz. Öyle darwin marwin falan peşine takılmıyoruz. Dinin ne olduğunu sana gene dini kaynaklar söyler. Biyoloji kitabı değil. Herkesin gözüyle görüp, kulağıyla işiteceği deliller olsaydı inancın ne değeri kalırdı. imtihan ne işe yarar. Bilenle bilmeyen aynı olmaz. inananla inanmayan da.

    Şakirt değilim. Olmak isterdim. Her türlü pislikten ve kötülükten çıkıp Allah yolunda yaşamak isterdim. Ama iş işten geçmiş değil. Çabalamaya devam...
    ···
   tümünü göster