1. 51.
    +3
    lan bu insanlar ne salak asil muslumanlar alevilerdir serefsizler sunniler kilictan donme muslumandir niye diceksiniz soyle peygamber efendimiz vefat ettikten sonra hz.ali nin halife olmasini istemistir hz.ali efendmiz peygamber efendmizin defin isleriyle ugrasirken emeviler katu kulliyle o ara hz.ebu bekiri getrmistir halifilige bunun uzerine hz.ali duzen bozulmasin kargasa cikmasin diye sesini cikarmamistir ve hz.ali efendimiz sehit edildikten sonra alinin yolundan gidene de alevi denmistir gel gelelim kerbela olayina bunlar peygamber efendmzn torunlari degilmiydi gel gelelim peygamber efendmizin damadi degilmiydi.gel gelelim peygamber efendmzn hz.ali icin sozlerine

    Hz. Muhammet zamanında bir grup müslüman Hz. Muhammet in yanına giderler ve Hz. Ali yi neden bu kadar çok sevdiğini sorarlar.
    Hz. Muhammet derki: Size biri kötülük yapsa siz ona nasıl davranırsınız?
    Demişlerki biz ona iyilikle karşılık veririz.
    Hz.Muhammet:bu adam size tekrar kötülük yapsa bu defa ne yaparsınız.
    -yine iyilikle karşılık veririz.
    Hz. Muhammet :aynı kişi size yeniden kötülük yapsa ne yaparsınız.
    -Bizde kötülükle cevap veririz. demişler.
    Bunun üzerine Hz. Muhammet : Ali yine iyilikle karşılık verirdi. demiş.

    ali yi sevmeyen beni sevmesin

    Hz.Ali '' ya muhafazid kötülük eden kötülüğünden bıkmıyorsa, ben neden iyiliğimden bıkayım ?

    hz ali ye allahin aslani denmemismidir

    hz ali efendmiz hayatini peygamber efendmz icin tehlikeye atmamismidir

    ilk muslumanlardan biri hz ali degilmidir

    simdi hz ali bizim peygamberimiz diyosunuz bazi aleviler hasa be salaklar adam hz muhafazid icin neler yapmis onunda peygamberi oldugunu kabul etmis hala ali bizim peygamberimiz dir diyosunuz sinirlendirmeyn beni

    not:aleviyim okuyun cahil picler arastirin biraz kulaktan dolma seylerle gelmeyin
    not:mum sondu olayini da isterseniz aciklayayim cahal picler

    edit: yyukarida kilictan donme muslumani tam anlatmadim iste boyle musluman onlar alinin yolundan giden degil sonradan olanlara denen tabir:

    hazreti ali bir harpte hasmını yere yatırır. boynuna basıp tam kafasını vücudundan ayıracağı sırada, yerde yatan adam hazreti ali'nin yüzüne tükürür. bunun üzerine hz. ali adamın üzerinden kalkar. bu hale şaşıran adam sorar:
    adam: beni öldürmekten niçin vazgeçtin?
    hz. ali: ben seni allah rızası için öldürecektim. sen benim yüzüme tükürünce sana sinirlendim. o sinirle seni öldürseydim, allah rızası için değil, kendi kızgınlığım için öldürmüş olacaktım. o zaman da sevap kazanamayacaktım. onun için öldürmekten vazgeçtim.
    adam: halbuki ben seni kızdırıp bir an önce beni öldürmeni düşündüğümden öyle yapmıştım. derhal öldürürse fazla acı duymam diye düşünmüşdüm.
    der ve hz. ali'nin büyüklüğüne hayran kalıp müslüman olur
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster