1. 1.
    +9 -3
    3. bölüm : evrim (canlılığın karmaşıklaşması ve evrimi)

    abiyogenez teorisi, ilk canlıların oluşumunu açıklamıştır. yani basit, bakteriden bile ilkel, ilk organizmaların. evrim teorisiyse, bu organizmaların nasıl olup da insan, kutup tilkisi, güvercin gibi hayvanlara dönüştüğünü açıklar.
    evrim teorisi, rastgele mutasyonlara dayanır. mutasyoni kalıtım maddesindeki bozulmadır. ilk olarak basit bir örnek verip ondan sonra açıklamaya geçmeye çalışıcam. ingilterede sanayi devrimi öncesinde beyaz kelebekler yaygındı. sanayi devrimiyle birlikte hava kirlenmeye başlayınca, beyaz kelebekler avcılar için çok daha görünür hale geldi. rastgele bir mutasyon sonucu, beyaz kelebeklerden biri kahverengi oldu (nasıl ki insanlarda down sendromu mutasyonu oluyor ve bu insanlar 47 kromozoma sahip oluyorsa). elbette bu tür mutasyonlar, her zaman gerçekleşir. bi kanadı ekgib doğan, bacakları daha uzun olan kelebekler her zaman doğar. tıpkı bunlar gibi dğan bir kahverengi kelebekten söz ediyoruz. bu kahverengi kelebek, beyaz kelebekler teker teker avlanırken, hava kirliliği sayesinde, kendisini gizler. elbette canlı kalan kendisi olduğu için, dşi kelebeği de dölleme onuruna sahip olur. böylece genlerini bi sonraki nesile aktarır ve yeni kahverengiler ortaya çıkar. ingilterede 100 yıl içerisinde beyaz kelebeklerin hızla kahverengi kelebeklere dönüşmesi gözlenmiştir.
    örnekte de anlattığım gibi, evrim rastgele mutasyonlardan yararlı olanların tutulup yararsız olanların atılımı ile gerçekleşir. şimdi gelelim maymundan insana dönüşme meselesine. aslında böyle bi şey yoktur. tamamen cahil zihinlerin eseridir. maymunlar insana dönüşmez fakat maymun ile insanın atası ortaktır. yani bir ortak atada mutasyon oldu, kiminin insan haline geldi kimi maymun. ve bu ortak ata yok oldu. haliyle bi maymunu kafese koysak insan olur mu sorusu anlamsızdır.
    ikinci bir eleştiriye, yani evrimin tamamen rastgele olduğu düşüncesine gelelim. elbette bu da yanlıştır. bu düşünceyi savunanların en büyük sorularından biri şudur : bir maymunu klavyenin başına oturtsak, rastgele tuşlara bassa hamleti yazabilir mi? elbette yazamaz. fakat evrim de zaten böyle işlemez. rastgele mutasyonlar işin ilk kısmıdır. ikinci kısmı ise seçilimdir. yani maymun rastgele tuşlara basıyor ve bu doğru yere gelen harfler tutuluyor. örnek verelim. hamlet kelimesini rastgele yazmaya çalışıyoruz:
    asdfgh (tutan hiç harf yok)
    asdfek (5. harf olan e doğru yerde bunu tutuyoruz)
    qwrdes (hiç harf yok e dışında)
    hdcvem (ilk harf h de tuttu onu da tutuyoruz)
    hayken (ikinic harf a da tuttu onu da tutuyoruz)
    hamres (üçüncü harf de tuttu)
    hamley (4 de tuttu)
    hamlef (tutan yok)
    hamlep ( tutan yok )
    hamlet (kelimeyi bulduk)
    işte evrimin çalışma mekanizması budur. doğru mutasyonlar tutulur, işe yaramayanlar atılır.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster