1. 1.
    0
    11- rezervuar köpekleri-1992

    Tarantino’nun hem senaryosunu yazdığı hem de yönettiği Rezervuar Köpekleri renk isimlerini kod isim olarak kullanan ekibin adı. Bir elmas mağazasını soymak için Joe Cabot (Lawrence Tierney) oğlunun da aralarında bulunduğu bir ekip hazırlar. Soygun her ince ayrıntısına kadar hesaplanır. Ancak işler beklenildiği gibi gitmez. Ekibin içinde bir polis olduğu anlaşılır. Kim kime ateş edeceğini, kim kimle hesaplaşacağını şaşırmış durumdadır.
    not: Filmdeki kulak kesme sahnesi sinema tarihinin en vahşi sahneleri arasindaki yerini almistir.

    12- snatch (Kapışma)-2000

    Bir Guy Ritchie filmi. Bir Türk (Jason Statham) yasadışı bir taks müsabakası düzenler. taksörlerden biri için bahse giren Bricktop (Alan Ford), bu taksörün Demir Yumruk Mickey (Brad Pitt) ile yaptığı bir kavga sırasında ölmesini şüphe ile karşılar. Bütün bunlar olurken, bir yanda da bir mücevher kaçakçılığı operasyonu sürmektedir.
    not: Soundtrack’i de filmi kadar şiddetle tavsiye edilir.

    13- casino-1995

    Film Frank Lefty Rosenthal’ın gerçek yaşam öyküsünü konu alıyor. Ace Rothstein, 1970′lerin Las Vegas’ında bir kumarhane işletmecisidir. Ace’in amacı gelirini belli bir seviyede tutmak, patronlarla başını belaya sokmamak ve kumarhanesinin güvenilir ve sevilen bir yer olarak kalmasını sağlamaktır. Fakat en yakın arkadaşı Nicky işletmeye adımını attığı ilk günden itibaren tüm kumar piyasasını eline geçirmeyi ve Vegas’ın kralı olmayı hayal etmektedir. Böylece aralarındaki gerginlikler artacaktır.

    14- mean streets (Arka Sokaklar)-1973

    Film Newyork’un küçük italyasında geçer. Charlie, Tony, Michael ve Johhny Boy bir grup arkadaştırlar. Charlie amcasının yanında çalışmakta ve onun yerine haraç kesmektedir. Johhny Boy bunların arasındaki en dengesiz karekterdir. Burada Charlie’nin sevdikleri insanlar ve güç arzusu arasında yapacağı seçimler konu alınıyor.
    not:1993 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından “kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli” filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi’nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

    15- ateşten kalbe akıldan dumana-1998

    Eddy, Tom, Soap ve Bacon bir sürü kanunsuz iş yaparak büyük bir poker oyununa girecek kadar parayı toplamışlardır. Eddy her ne kadar çok iyi bir poker oyuncusu olsa da bu oyunu düzenleyen Harry oyunda bir hile yapar ve Eddy tüm mal varlığını bu oyunda kaybeder. Parayı getirmesi için sadece 1 hafta müddet verilince bu dörtlü tek çıkar yolu pis işler çeviren bir çeteyi dolandırmakta bulur.
    not: Türkçeye ne manada çeviri yapıldığı anlaşılamayan film.

    16- the departed (Köstebek)-2006

    irlandalı mafya lideri Costello kendi adamlarından bazılarını polis teşkilatına sokarak iyi yerlere gelmelerini ve ona bilgi sızdırmalarını sağlamıştır. Ancak polis teşkilatının da güvendikleri 1 adamı Costello’nun en önemli adamlarından bir tanesi olmuştur.
    not: Leonardo Di Caprio’nun bebek yüzünden sıyrıldığı film olarak kayıtlara geçer.

    17- the untouchables (Dokunulmazlar)-1987

    Suç oranının arttığı ve polis teşkilatının günden güne kötüye gittiği bir dönemde Eliot Ness Chicago’ya atanmış federal bir ajandır. Ness’e verilen görev mafya elebaşı Al Capone’u etkisiz hale getirmektir. Fakat Capone’un şehirdeki gücü o kadar yüksektir ki başlangıçta kimse Ness’in başarılı olabileceğini düşünmez. Film’de Kevin Costner, Sean Connery, Robert De Niro gibi bir çok ünlü isim yer alıyor.
    not: Klagibleşmiş bir bebek arabası sahnesi vardır

    18- miller kavşağı-1990

    çete savaşlarının ve mafyanın en tepede olduğu dönemlerde geçen Miller’s Crossing, şehrin en önemli gangsteri olan Leo ve onun sağ kolu Tom’un çevresinde şekillenen olayları anlatır.

    19- donnie brasco (Köstebek)-1997

    Bir Alpacino filmi. Filmin konusu da gerçek bir hikayeden alınma. 1978 yılında geçen filmde , bir FBı ajanı olan Joe Pistone 6 yıl boyunca mücevher hırsızı Donnie Brasco olarak hayatını sürdürmektedir. Piston zamanla oynadığı role kendi de inanıp zamanı geldiğinde arkadaş olduğu mafya babalarını nasıl ele vereceğini hatta öldürebileceğini düşünüp ecel terleri döküyordur.
    not: Filmde Lefty ile Donnie’nin arabadaki konuşma sahnesi mükemmeldir.

    20- azap yolu-2002

    Michael Sullivan tetikçilik yaparak hayatını kazanıyordur. Bir baba figürü gibi gördüğü John Rooney için çalışan Sullivan’ın en büyük düşmanı ise bu yakınlığı kıskanan Rooney’in oğludur. Sullivan kendi oğlunun da olaya karıştığı bir açmazın içine düşer. Jude Law onu öldürmek için tutulan tetikçidir. Ama Sullivan neolursa olsun kendi oğlunu korumak zorundadır.
    not: Tom Hanks’in müzik eşliğinde 7 kişiyi katlettiği sahne filmde oldukça önemli bir sahnedir.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster