1. 1.
    0
    Soru : Anneliese Michel'in ölümünde kimler suçlu bulundu?
    2005'teki The Exorcism of Emily Rose filmindekinin aksine sadece bir kişi değil dört kişi suçlu bulunmuştu. (ihmalden dolayı ölüme sebep olmak suçundan) Peder Arnold Renz Papaz Ernst Alt ve Anneliese'in annesi ve babası. Dördüde altı ay hapis cezasına ve üçer yıl gözaltı cezasına çarptırıldılar.

    Soru : Anneliese'in 1973'teki The Exorcist filminden etkilenme (aslında taklit etme) ihtimali var mı?
    1974'te The Exorcist filminin gösteriminden 2 yıl sonra Anneliese'in kaydedilmiş seslerindeki havlama hırlama ve kendi vahşi sesi her ne kadar filmdeki Linda Blair'ın çıkardığı seslerle benzerlik gösterse de daha soğuktu. Bunun nedenini ise bazıları Anneliese'in basitçe filmden gördüklerini taklit etmesine bağladılar (tabi Anneliese filmi izlediyse... ) Avrupalı bazı pgibiyatristler filmin gösterildiği dönem sonrasında bu gibi taklitlerin hastalar arasında çoğaldığını söylemişlerdir.

    Soru : Anneliese'in başka anormal davranışları nelerdi?
    Anneliese kendi idrarını yerde yalamak gibi sinek örümcek kömür yemek gibi aşırı derecede rahatsız edici davranışlar sergiliyordu. Bunlardan bir diğeri de ölü bir kuşun kafasını ısırıp koparmaktı. Bir keresinde ise tam 2 gün boyunca bir masanın altında köpek gibi havlamıştı. Çoğunlukla saatlerce çığlık atıyordu. Ama en geneli elbiselerini parçalayıp yere işemesiydi.
    ···
   tümünü göster