1. 51.
    0
    krala yakın medya her gün orklara atıp tutuyor. insanız elbet ama mesela benim anne tarafından dedemin babası da orkmuş. hatta hala biraz kalıntıları var mesela gözlerim biraz çekiktir, oğlanın kulağı da az kepçe. mordor göçmeni, sauron reyisin ilk savaşının ardından göçmüşler. çok mezalim yaşanmış. sauron reyis'in savaşta parmağını kesiyorlar. yüzüğü var, babasından yadigar. adam savaşı bırakıp yüzük nerede onun derdine düşüyor. ata dede yadigarı tabii, manevi değeri var. isildur ne anlar. gondorlular varsa yoksa para, ihale, nerede kazanç var kar var onun peşinde.

    sauron reyis savaşı kaybedince tüm orkları kılıçtan geçiriyor gondorlular. bunları hiç bir tarih kitabı yazmaz. kadın çoluk çocuk demeden, beşikteki bebeleri bile öldürmüşler. nerden baksan üç milyon ork beş yüz bin de trol öldü. büyük büyük dedem de işte o savaşta mordorun köylülerinden, papates soğan ekiyor. gondor askerleri geliyor deyince kaçıyor bunlar dağlara gidiyorlar. ondan sonra orklar niye dağlarda. önce kendine soracaksın niye diye.

    gondor için savaştım yıllarımı verdim, bizim zamanımızda askerlik öyle beş altı ay da değildi. aylarca sincap yiye yiye sınır nöbeti tutardık, çiğ çiğ yerdik. ateş yakmak yasak, düşman görür diye. aragorn pekekenti elf peksimetleri yerken biz gondor'un gözetleme kulelerine sıçıp zütümüzü dağa daşa siliyorduk.
    ···
   tümünü göster