1. 1.
    +41 -9
    evet beyler. kuşak çatışmalarına şahit gibizlemelerin timsali, bahtsız 94lüler toplansın buraya.

    şöyle ki 94lüler, 80'ler sonu 90'lar başı ya da 90'lar çocukluğu dediğimiz o ibretlik dönemi en son yaşayan nesildir. ama her şeyi ucu ucuna yakalamış, arada kalmış, eğitim sisteminde bile ilk ve son kez gelen değişimlerin sillesini yemiş bir kuşak.

    90'lar çocuklarının oynadığı tüm sokak oyunlarını oynadık ama hepsi biz daha küçükken, unutulmaya yüz tutmuşken. ölü bir dilin son temsilcileri gibiydik. ucundan yakaladık. sanal alemle gibizlenmeye başlayan, bilgisayar tutsağı olan, kökten değişen bir neslin doğuşuna ortaokul gibi şahit olduk, bilgisayara da sarıldığımızda, birtakım şeyler bizden geçiyordu, yeniler gibi bir değişim göstermedi bizde ancak onlara da tanıklık ettik. anlatması cidden çok güç.

    hiçbir özgün yanı olmayan, bir geçiş döneminin ürünü 94'lüler. liseli değiliz. öyle ki, disney channel ürünleri hannah montana, jonas brothers'ı biliriz, yeni neslin ne kadar gibik çemberlerden geçtiğini. ama aynı zamanda mintax rekldıbını da biliriz, keto'nun yediği sopayı da, tsubasayı da, show tv'nin sarı o'lu amblemini de, segayı da. alt ve üst iki kuşağı da iyi biliriz ama ait olduğumuz bir yer yoktur, gittikçe gibilen vaziyetin en farkında olanı, en güçlü şahitleriyiz.

    söyleyecek, yazacak cidden çok çok çok şey var. sizlerle paylaşmak istedim bunu ekgiblerimi tamamlayın, yanlışlarımı düzeltin, fikirlerinizle zenginleştirin diye. mutlaka bunları görünce beni anlayanlarınız çıkacaktır.

    özet: bizden üç yaş büyüklerin kral tv izleyip 31 çektiği yaşlarda bizden üç yaş küçükler gibtiği kızların çetelesini tutuyor. biz doksandörtlüler de arada "LAN NE OLUYO AMINA KOYAYIM LAAN" diyenleriz.

    vay be dıbına koyayım.

    düzenleme: yazıyı yazarken şu şarkıyı dinliyodum: http://www.youtube.com/watch?v=r8OipmKFDeM / sağolun binler, hâlâ bu çalıyor ve biraz hislendim, "geçmişe öfkeyle" baktım. size de teşekkür ederim. adamsınız.
    ···
   tümünü göster