1. 76.
    0
    @67 diş ipi kullanmaman olabilir mi?
    @68 1. kardeşim diş hekimliği de okuyup mutsuz olabilirsin, tıp okuyup da mutsuz olabilirsin. ben şahsen tekrar seçme imkanım olsa yine diş seçerdim. neden?

    a. tıp okuyunca 6 sene ile kalmıyor. elin mahkum uzmanlık yapacaksın. diş hekimliğinde de uzmanlık çıktı ama genel diş hekimliğinde her tür uygulamayı yapabilirsin.
    b. pratisyen tıpçı ile pratisyen dişçiyi karşılaştırırsan maddi durumu iyi olan diş hekimidir.
    c. ama diş hekimliği yorucudur. streslidir. öyle hasta muayene edeyim, gitsin değildir. ciddi efor ister. zütünden ter akar.
    d. tıpçı olursan devlete memur olursun. çok iyiysen özelde çalışır eğer uzman da olmuşsan köşe olursun. ama diş hekimiysen kendi muayenehanendde kendi işinin patronu olur. zamanını, hayatını kendin ayarlarsın. bu çok önemliydi benim diş seçmemde.
    e. ama yine soyluyorum çok yorucudur diş hekmliği
    f. dişte özel yetenek gerekmiyo. tahtaya çiviyi eline vurmadan çakabiliyosan diş hekmliği yeteneği var demektir.
    g. okulu zordur. ama alışırsın. giren herkes çıktı, sen de çıkarsın.

    @69 hafif çapraşıklıklar için kompozit ile diş üzerine form verme var. ciddi çapraşıklıklar için ortodonti öneririm.
    @70 kardeş "diastema kapatılması" yapılacak sana google da detayları ara. kompozitle tek seansta çok memnun kalırsın
    @71 çekim şart değil. bir kere daha diş açılsın, iyice bi temizlensin, antiseptiklerle yıkansın. sonra olmazs çektirirsin. sadece antibiyotik, durumu biraz yatıştırır. antibiyotik bittiğinde yine başlar. hoş başlamadığı da oluyor ama tavsiye etmem. ilaçla cerrahi tedavi bir değildir.
    @72 piyasada reklamı yapılan ana akım markaların hepsi iyidir. gidip de uyduruk şeyler almazsanız. askerde dağıtılanlar gibi.
    ···
   tümünü göster