1. 1.
    +211 -25
    bildiğiniz gibi bundan tam 17 yıl önce, 2 temmuz 1993'te sivas'ta türkiye cumhuriyeti tarihinin, hatta dünya tarihinin en utanç verici olaylarından biri yaşandı. Pir sultan abdal şenlikleri için sivas'a onlarca aydın akın etmişti. gün boyu devam eden olaylardan sonra günün sonunda madımak oteli’nin ateşe verilmesiyle 37 kişi vahşice katledildi.

    O gün o katliam valinin, belediye başkanının, askerlerin, polislerin, tüm türkiyenin gözü önünde gerçekleştirildi. Tüm Türkiye eli kolu bağlı bir şekilde katliamı seyretti. O gün içimizden koca bir parça koptu, bir daha da yerine gelmedi.

    Günümüzde hala Sivas katlidıbını alkışlayanlar, o katliama içten içe sevinenler var. Madımak'ı ateşe veren zihniyet ne yazık ki hala mevcut.

    Biz inci sözlük yazarları olarak -kimden gelirse gelsin- 2 temmuz 1993’teki gibi bir katliama, -kim olursa olsun- 2 temmuz 1993’teki gibi bir faşist zihniyete karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

    2 temmuz 1993'te gerçekleştirilen Sivas katlidıbını, katliamı gerçekleştirenleri, katliamı alkışlayanları şiddetle kınıyoruz.

    imza: ulan dagdan inme ayisi

    Ve tüm duyarlı inci sözlük yazarları.
    ···
   tümünü göster