1. 1.
    +13 -1
    evet beyler başlıktada söyledğim gibi.

    şimdi eminim çoğunuz 3 gün öncesine kadar sabah ezanının 45 dakika daha geç okunduğunu bilmiyodur. sabah ezanı gündönümüyle doğru orantılı olarak okunur ama sadece ramazanda diyanet işleri zan altında kalmamak için ezanı 40 ila 45 dakika arası erken okuturlar. dediğime inanmayan panpalarım varsa 3 gün öncenin takviminden sabah ezanını kontrol edebilir.

    şimdi gelelim sahur olayına bildiğiniz gibi yani çoğunuzun yanlış bildiği gibi ezan bitimiyle oruç başlar.bu tamamen sürü pgibolojisidir kutsal kitap kuran-ı kerimde açıkça belirtildiği üzere 'siyah iplikle beyaz ipliği ayırt edene kadar yiyip içiniz'
    yani bu siyah iplik beyaz iplik olayına türkçede tan yeri deniyor.tam gün dönümünde öyle bir an geliyorki eğer merak ederseniz balkonunuzdan doğuya bakın çok net seçebilirsiniz, gök kapkaranlık ama ufuk çizgisinde beyaz bi ışık hüzmesi oluşuyor. horozlarda tam bu anda ötmeye başlar ve yeni günün doğdunu haber ederler.

    özet:özet olarak gün dönene kadar yiyip içebilirsiniz bütün islam profesörleride bunu teyit ediyor(kanal 7d en babası sayarsak ordaki hocalar 2 sene önce canlı yayında güneş doğana kadar sahur yaptı.)

    faydam olduysa ne mutlu bana

    edit:"Fecirde beyaz iplik siyah iplikten ayırdedilinceye kadar yeyin, için. Sonra orucunuzu geceye kadar sürdürün." (Bakara, 2/187).
    ···
   tümünü göster