1. 26.
    +2 -2
    1) kürtlük bir ırktır. Devletleri yoktur çünkü Türklerle bu zamana kadar beraberce sorunsuz yaşamışlardır. ikisi de müslüman ırk olduğu için. Rumlar ve Ermeniler müslüman olmadığı için aynı muameleyi görmediler zamanında. Kuzy ırakta kürdistan diye bir özerk devlet vardır gözleri anadoludadır bu politikalarını şiddetle kınıyorum.
    2)Kürtler ırk olduğu için laf edenler ırkçılıkla suçlanır.
    3)kürtçenin geçmişi çok eskidir. hint-avrupa dil ailesini mensuptur. Yani türklerinki gibi ural-altay değildir. Kürtler Ermenilerle birlikte Anadolu'da yaşamış, Anadolunun en köklü topluluklarıdır. Türkler bu topraklara Malazgirt Savaşı ve akabındeki olaylarla girmişlerdir Türklerden önce doğuda kürtler ve ermeniler batıda rumlar vardı.
    4)ırk oldukları için böyle bir şey söz konusu değil.
    5)Önceden kendilerini Türklere yakın görürlerdi. Öyle ki 1915 olaylarında Türklerle beraber Ermenilere kıyım yapmışlardır. Sonra bugün farkında olduğunuz üzere Ermeniler bizim kardeşimizdir zamanında onlara kırım yapıldı özür diliyoruz diye bas bas bağırıyorlar.Çoğu kürt arkadaşım da böyle diyor demeyenine pek rastlamadım. Kökenleri Farstır kürtlerin. Ama günümüzde bence Ermenilere daha yakınlar. Çünkü Ermenistanın da doğuda gözü var bilenler bilir özellikle Ağrı onların deyimiyle Ararat efsanevidir. Ermenistanın bu politikasını da kınıyorum.
    6)Apo dediğiniz kişi Ermeni değil kürttür. Kendi ağzıyla kürdüm demiştir. Aponun Ermeni olduğu yönündeki iddialar karalama kampanyasından öte bir şey değildir. T.C nin zekice uyguladığı bir politadır. Öcalan ermeni kürtler sizi bizim soyumuzdansınız biz aynıyız ermeniler ayrı pkknın kurucusu ermeni sizi kullanıyorlar söyleminin kapalı ifadesidir. Zaten Ermenilerle yaşananlar yaaşnmış şu saatten sonra iki millet asla dost olamaz eski günlere dönemez bari ermenilerle düşmanlık devam etsin kürtleri bize çekelim' in politikasıdır.
    7)Bu devletin topraklarını istiyorlar. bu isteklerine lanet olsun, teröre de öyle.

    edit: kürt değilim. Tam olarak Türk de değilim. Tam olarak Ermeni de değilim. Bu konuda araştırmalar yapmış biriyim. Cümlelerimde son derece objektif olmaya özen gösterdim. Türkiye düşmanı asla değilim. Ama anladığım kadarıyla sen ülkücüsün veya ülkücüleri çok dinlemişsin. Irkçısın, 'ermeni tohumu gibi iğrenç, faşistçe bir söylemde bulunuyorsun çünkü.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster