1. 1.
    +11
    sana diyorum. niye özgüvenin yerlerde dostum? senin reddedilme nedenin fiziksel özelliklerin değil. çok aşırı çirkin değilsen, kesinlikle değil.

    reddedilme nedenin, kıza maddi açıdan yaşatamadıkların, yaşatamayacaklarındır.

    bir kızla tanışırsınız.o ilk başlarda sıcaktır. daha sonra ailenin ne işle uğraşdığına dair sorular sorar sana. öğrenciysen aldığın harçlık önemlidir onun için çünkü. eğer babanız bir memur, işçi yahut sıradan bir esnafsa o ilk başlardaki sıcaklık kaybolur aniden. bunun kaybolmaması için üniversitede sağlam, geleceği olan bir bölümde okumak şarttır. eğer çalışansan, başta maaşın olmak üzere, sahip olduğun mülkiyet önemlidir.bir maaş,her türlü ilişkinin başlangıcını yapar.

    insani ilişkiler böyle işte. maddiyat.kızla tanışıyorsunuz, bununla sevişirim ben kararını alıp sevgili oluyorsunuz. daha sonra aldığınız harçlıklarla yahut aldığınız maaşlarla cafelere gidip bir çaya 4-5 lira kahveye 10 lira, karnınızı doyurmak için gittiğiniz fastfoodcuda en az 20-30 tl ödeyip ilişkinizi pekiştiriyorsunuz.bu kadar basitsiniz çünkü.bu kadar sıradansınız. tüketerek büyütüyorsunuz sevginizi. aslında siz tüketim toplumuna yabancılık çekiyorsunuzdur ama o hoşlandığınız kız bu mekanlarda takılıp kendisini kaliteli hissetme ihtiyacı duyuyor. egosunu tatmin etmek istiyor.siz de çaresiz bir şekilde ayak uyduruyorsunuz.

    böylesi çıkara dayalı bir ilişki yaşamaktansa yalnız kalmak yeğdir. yalnız,yalnızlık öyle kolay değildir. baya badireler atlatmak gerekir bunu kabullenmek için. çok şey yaşamak gerekir, ilişkilerden,sevgililerden bıkmayı gerektirir.bu süreci tüketmek gerekiyor yani.

    ama ben inanıyorum.bir gün gerçekten mülkiyet fetişistliği yapmayacak, evlenmek isteyeceği erkekte araba-ev iyi bir kariyer-maaş beklentisi olmayacak bir kadınla tanışacağım. sonsuz ihtimallerin üzerine oluşan evrenimiz ve bir toz zerreceği olan güneş sistemimiz ve bizim bu güneş sisteminde canlılığın oluşması, yaşanan evrimsel sürec ve bizim doğmamız, bilincli bir varlık olarak bunları gözlemlememiz..her sey ama her sey inanılmaz tesadüflerle dolu.. sonsuz ihtimallerle.. çok şanslıyız aslında..ve böylesi bir şans sahibiyken, neden kafa dengi biriyle hayatı birleştirmemize,tek hücreli canlıya olan özlemimizi gidermemize vesile olacak kişi karşımıza çıkmasın ki!
    ···
   tümünü göster