1. 1.
    +4
    adam haklı kadro iyi .. neden iyi.. geçen sene ile arasındaki fark ne ? o soruları cevaplayalım...

    samet aybaba çok itici bir insan.. belki iticiliği kardeşinden kaynaklanıyordur ama.. aması var.. bu adam beşiktaşı 4-3-1-2 oynatacağını söyledi.. bu bu seneki en büyük artı.. geçen sene tayfur carvalhal bu takımı hiç çift forvet oynatmadı .. neyse forveti geçelim esas sorun orta saha idi.. neydi orta saha ? neydi sistem

    4-3-3 ile başladık ve bitirdik sezonu.. hem sezonu bitirdik hem takımı.. çok zordur 4-3-3 oynamak.. zaten bunu morinyonun çelsisi oynadı makalele lampard essien ile.. barça zaten dıbına koyuyo ortalığın.. xavi iniesta busget ile.. e dikkat ederseniz bu orta oyuncularının teknik kapasiteleri çok üst düzey.. yani hem orta sahaya hem kanatlardaki messi olsun.. robben olsun bireysel yetenekleri üst düzey olan oyuncuları oyun oynamak için geniş bir alan yaratılıyor ve bol pas pres ile rakip takım yoruluyor..

    galatasaray da geçen seneye tek forvet başladı. fatih terim çift forvete geçti şampiyonluk geldi.. demem o ki beşiktaş haddini bilemedi.. sen barçanın xavi ile iniesta ile yaptığını veli ile necip ile yapmaya kalkarsan patlarsın.. nitekim veli skandal bir performans sergiledi geçen sene..

    gelelim 4-3-1-2 e.. yani bu sistem tam mücadele çok koşan teknik kapasitesi yetersiz takımların sistemi.. ayağında fazla topu tutmayan tutamayan teknik kapasitesi sınırlı takımların sistemi.. orta sahada mücadele eden genç oyuncularla pres.. ileriye teknik kapasitesi yüksek fernandese top ver.. o ilerdeki forvetlerle bireysel oyunlar ile (arkaya sarkar olmadı kanada yayar) pozisyon üretir.. bu sistemde hem necip iş yapar hem veli hemde fernandes geriye kadar gelmez teknik kapasitesini hücum için kullanır.. almeidanın yanına iyi bir partner vermiş olursun ve o adam da yalnız kalmaz.. bakın bütün sistem tıkır tıkır işledi.. fernandesin yorulduğu zamanda koy muhafazidi oraya pişsin..

    özet: takım sistemi herşeydir.. bakın sadece bir değişiklik ile bütün oyuncular iş yapar hale gelebilir.. yeterki sen oyuncuların kapasitesine göre kadro kur ve en iyi verimi al.. buna en iyi örnek şenol güneştir.. burak gibi bir adamı yıldız yaptı.. sözleşmesi o şekilde olmasa rahat 8-10 milyona satardı trabzon onu..
    ···
   tümünü göster