1. 76.
    +5 -1
    @75 hangi mağarada yaşıyosun mk? hiç mi duymadın batman ve robin'i? liseli oldugunuzu bu kadar belli etmeyin lan.

    ayrıca filmi çok da beğenmedim ben. çok fazla kopukluk vardı filmde. ekşide yazdıgım entry'yi buraya da kopyaliim.

    filmin yıldızı kesinlikle hans zimmer. film ise görsel şölen olarak muhteşem ancak herkesin bahsettiği kopukluklar insanı bir kez daha düşündürüyor film içeriğinin kalitesi hakkında.

    --- spoiler ---

    bruce wayne'ın "rise" ları çok basit oldu bana göre. hani bizim sinemamızın bir tarkan'ı var. kemikleri kırıldıktan sonra bir lav içerisine girer ve eskisinden daha sağlam olarak geri döner. ve çoğu izleyici de bunu saçma bulurdu. bruce wayne'in de o çukur hapishanedeki iyileşme süreci buna benzemişti. bombanın patlamasına 23 gün var denildiğinde hala çukurdaydı. ne ara iyileşti, ne ara çıktı ve ne ara/nasıl gotham'a döndü anlayamadım. böyle büyük boşluklar olmasaydı keşke.

    talia al ghul'u canlandıran marion cotillard'ın can verme performansı da yerlerde sürünüyordu açıkçası. böyle büyük bir yapımda nasıl böyle rezil bir performansa izin verilmiş anlamadım. yeşilçam'da görürüz böyle ölüm sahnelerini.

    çekim hataları da göze çarptı bol bol. batman şehre döndüğünde kar yağmıştı ve sokaklar bir karlı bir karsız görünüyordu. stadyum çökme sahnesinde de localardaki seyirciler sahanın çöküşünü sırıtarak izliyor gibiydiler. en azından dehşete kapılmış bir halleri yoktu. daha vardır elbet ama bunlar dikkatimi çekti daha çok.

    filmdeki twistleri çok beğendim. talia olsun, robin olsun. ekşi sözlük'teki troller sağolsun blake'in, robin çıkacağını öğrenmiştim ama bunu filmi izlerken öğrenseydim büyük dumur yaşardım.

    bane, çizgi romanlarda olsun, video oyunlarda olsun sevdiğim bir karakterdir. tabi bu filmle alakalı değil ama türkçe dublajı çok tırttı. orjinal sesiyle çok daha etkileyici olduğundan eminim.

    film genel anlamda, en başta belirttiğim boşluklar sayesinde/yüzünden çok çok hızlı ilerledi. bat'i havada 20 kez takla attıracaklarına bu kopuklukları doldurabilirlerdi. christopher nolan, oscar'a bu sene de ulaşamayacakmış gibi görünüyor. ve bu sefer akademiye sen haksızsın muallak diyemeyiz.

    --- spoiler ---
    ···
   tümünü göster