1. 1.
    +2 -1
    Beyler , bayanlar , ipneler , godoşlar , zütverenler , amcık hoşafları vs vs
    baktım sürekli bir bilgisayar tavsiyesi furyası aldı başını gidiyor bence kullandığım markalar hakkında genel görüşleri koyayım dedim belki panpamızın tekine yardımcı oluruz maksadıyla eklemek istediğiniz varsa ekleriz her türlü araştırır öneririz.


    Acer : kullanılan malzeme adidir , mesela aynı özelliklerde samsung bir metal kasa yaparken acerin kasada ki sert plastik karışımları görürsünüz ayrıca 2 yıl önce acer aldığı kararla yetkili servsileri tek bir çatı altında ist. topladı başka yetkili servisi yok ,fanı genelde kolay çıkar.

    Asus : genel olarak aynı özellikli başka bilgisayar alırsan aldığın diğer marka daha hızlı çıkar asus hantal kalıyor bazı kendi prg yönünden yetkili servis konusuna gelince hızlıdır 15 günde geri gönderir leptobunu ve genelde kusur gördüğün her şeyi tamir eder + müşteri memnuniyetine önem verdiği için senin kusur görmediğin şeyi düzeltirler ya da garanti kapsamı dışında kalan konularda sana yardımcı olup işini ücretsiz hallederler. Fanı çoğu modelde kolay çıkar. bir de bu markanın metal kasalarında kronik tauchpad tuşu sorunu vardır yetkili servis sadece bu konuda çaresiz kalır .

    Hp : bilgisayarı çok ısınır , fanı çok zor çıkar ,termal macunu cabuk eritir, yetkili servisi işini yapar ama yavaştır müşteri memnuniyetine pek önem vermezler sadece sıkıntıyı giderirler garanti kapsamında değilse size kitlerler , yedek parça sıkıntısı çekmezsin ama gırla yedek parçası olur .

    EK 1: HP de şu anda şöyle bir uygulama olarak ek olarak bataryanız cartayı çektiğinde bir adet telefon görüşmesi yaparak batarya talep edebilirsiniz garanti süresi dolmamış herkese gönderiyorlar istisnasız .

    Dell : Yerinde servis diye bir durumu vardır bu adamların sen telefon açarsın büyük şehirde isen 3 gün içine randevu verirler bilgisayarı yanında sökerler eğer hemen orada yapılabilecek bir şeyse hemen yaparlar parça lazımsa tekrar 3 gün içinde gelip parçayı takıp giderler , ısınma sorunu genel olarak yoktur fanı çok rahat çıkar kasası sağlamdır.

    sony : bu adamlar crash test diye bir şey yaparlar bilgisayarlarına bu yüzden darbeye en dayanıklı sony diyebiliriz yetkili servisleri biraz kötüdür yani sony ismine yakışmaz ama HP den iyidir Asus dan kötüdür yetkili servisi , bilgisayarları hızlıdır , yedek parça konusunda sıkıntı çekilebilir , fanı biraz zorlar ama çıkar ,

    Lenovo : ne de olsa ilk bilgisayarı üreten şirket adamdır lan bunlar candır valla ama birde anlamsız yazılım çakışmaları olur bazen çözemezsin çazresiz kalırsın bilgisayarı ısınmaz sağlamdır ama parça uyum sıkıntısı vardır bu arkadaş da yetkili servis konusu Asus dan kötü sony den iyidir. yetkili servise senin gönderdiğin bazı yazılım sorunlarını onlar sorundan saymaz geri gönderir sana çözdük diye ama bir daha gönderdiğinde aynı sorundan hallederler.

    Toshiba : yetkili servis olarak en kötüsüdür isterseniz yüce google bir adet TNB bilgisayar yazıp arama yapın karşınıza ne küfürler çıkacak , genel olarak ısınması orta düzeydedir , bilgisayarı aynı donanımda Hp ye göre hızlıdır . ama kesinlikle tavsiye etmem pahalıdır.

    packerd bell : kimin nasıl ürettiği belli olmayan firma asus acer ortak çalışması diyorlardı zamanında yetkili servis toshibadan iyidir ama malzeme dandik olduğu için onlarda bir şey yapamaz kasa çok dandikdir kendi sıcaklığından eridiği görülmüştür eski bilgisayarlarında ucuzdur yedek parça sıkıntısı çekilir fan elinize gelir hemen sıkıntı çıkarmaz .

    fujitsu-simens : garip bir bilgisayar daha japon üretimi çıkabilir bilgisayar , deliler gibi ısınır ısındımı kafayı yer fanı temizleyene kadar girmediği trip kalmaz ama fanı temizlendin mi ilk günene döner kasa orta düzeyin altındadır , bilgisayarın yedek parça ve yetkili servis sıkıntımız vardır yetkili servis de ki adamlar bazen sıkıntınızı anlamamakta ısrar ederler.

    Samsung : bu arkadaşın ekran panelleri hepsini giber her türlü öldürür ekranda sorun çıktı mı hallederler ama diğer aksamlarda sorun çıktı mı biraz mırın kırın eder yetkili servisi yedek parça sıkıntısı bazen olabilir , bu bilgisyarda güzel ısınır fanı da kolay denebiliecek yerdedir .

    Ek 2 : istek üzerine casper

    Casper : yıldız bilişim centerin istanbulda bir apartmanda topladığı bilgisayardır yani resmen toplama bilgisayar kalitesi dandiktir yetkili servisinin garip bir ruh hali vardır bazen sıkıntı olan durumlarda hemen sorun çözerler basit sorunları ise çözemeden gönderirler . ucuzdur ama bence alınmaz

    Not: yazılarda ki marka görüşleri aynı markadan bir kaç tane kullanarak edinilmiş bilgilerdir.
    ···
   tümünü göster