1. 1.
    0
    Hz. Adem a.s. dan hz. muhafazid s.a.v e kadar hiç bir islam inancının temeli değişmedi. itikadi inanç sistemi olarak sürekli aynı şeyleri Allah bizlere peygamberleri vasıtası ile anlattı. tevrat, incil, zebur ve kuranı kerim hep aynı şeyleri bizlere anlattı..

    Fakat taaa hz. ademden itibaren hep insanlar yoldan çıktı hata yaptılar. Yanlışlar yaptılar. Şeytana uydular. inançlarını bozdular. Kendi çıkarlarına göre değiştirdiler.

    ilk insanın cennetten yasak meyvayı yemesinden bu yana hep şeytan bizlerle uğraştı..

    Ve her seferinde Allah peygamber yollayıp bizleri uyardı.

    Kitaplar yolladı.

    Tevrat geldi yahudiler kendi çıkarları çerçevesinde değiştirdiler. Gelen paygamberlerini şehit ettiler..

    incil geldi hristiyanlar bu sefer onu bozdular. Kuranı kerim geldiğinde yeryüzünde gerçek incile inanan kimse kalmamıştı..

    Herkes bozulmuş incillere inanıyor okuyordu..

    ve kıyamete cok yakın bir dönemde son peygamberini yolladı.

    Artık kıyametin kopmasına cok az kalmıştı.. binlerce yıl dünyayı işgal eden insanoğlu son yüzyıllarını yaşıyordu bu dünyada.. ve son peygamber de geldi..

    Düşünün hz. adem sadece bin yıl yaşadı bu dünyada.. insanların ömürleri cok uzundu ama şimdi 50-60 yıl yaşamak bile hayal hale gelmeye başladı.

    Allah Sadece kuranı kerimi korumadı. ilk insandan bu yana peygamberleri vasıtası ile sürekli islam inancını korudu. Sürekli insanlara doğru yolu gösterdi. ama yolun sonuna geldik. Ve insanların kuranı kerimi tamamen bozup yerine yeni kitaplar gönderilmesi gerekecek kadar uzuuuun bir ömrü yok bu dünyanın..
    ···
   tümünü göster