1. 26.
    0
    @32 ben de köle olduğum için değil beni rahatlattığı için iyilik yapıyorum o senin dediğin tasavvufta olur. ona bakarsan adam öldürüp tövbe edenler var onlar da güya müslümanlar işte bazılarımız, azınlık, bunu anlatmaya çalışıyoruz her müslüman aynı değildir. "müslümanım" diyen vardır, müslüman olan vardır.

    dedim ki kimse kuran'ı okumadan inanç seçemez ya da seçmemeli. demişsin ki "siz yılan görürsünüz allahım koru beni sokmasın nolur dersiniz ben bu zehirli, zehirsiz der kaçarım" kuran der ki: "sen kaç, yapacağını yap, ondan sonrasını allah'a bırakırsın. sen önlemini almazsan giberler adamı" senin o dediğini yapanlar oturup sabahtan akşama kadar stv izleyip feto ağladı diye karşısında ağlayan, beyni yıkanan mallardır.

    hayatta bir ateiste imana gel, çarpılırsın vs şeyler demedim, baskı da uygulamadım. bilinçli adam da bunu yapmaz zaten. onu yapanlar oturup ciddi ciddi a.oktar dinleyen gerizekalılardır.

    başka toplumda doğsam farklı dine sahip olacaktım evet buna %100 katılıyorum ama ben bu toplumda doğmuşum ve müslümanım. başka toplumda doğmadım ben, hristiyan toplumda doğmadım, yahudi toplumunda doğmadım türk toplumunda doğdum ve bu sebeple müslüman oldum.

    bilimin dini yoktur. "hangi müslüman ne icat etmiş onu söyle hele?" demişsin, sorunun cevabını bulmak çok kolay, bunu okuyorsan internettesin zaten. ama dediğim gibi bilimin dini yoktur, bilim adamlarını da ilkokulda/ortaokulda sosyal bilgiler derslerinde yapılan saçmalık gibi müslüman bilim adamı olarak ayıramazsın.

    bu yazdıklarımdan da kuran'ı oku dediğimi falan da zannetme herkesin dini, inancı kendinedir. senin de dediğin gibi "siyaha beyaz diyen adamın görüşünü değiştiremezsin onun için siyah zaten beyazdır". senin de kendince inanmama sebeplerin vardır saygı duyarım. her insanın mantığı farlı işler, sana mantıklı gelen inanmamaksa inanmazsın.
    ···
   tümünü göster