1. 1.
    +1
    Evet beyler, asosyal olmak istemediğinizi biliyorum. Bazınız arkadaş ortamında reddedilme korkusu yaşıyor, bazınız giblenmeme korkusu yaşıyor, bazınız muhabbet kuramam diye korkuyor ve bazınız ortama ayak uyduramam diye korkuyor. Hepinizin derdine deva olmaya çalışacağım.

    Öncelikle, bir kaç yıl öncesinde ben en ağır asosyaldim. Kendime güvenim 0 idi. Tüm amlılar ben asosyalim diye dalga geçerdi. Bu da beni bilgisayara beni daha çok bağlardı. Sanki tek dostum o gibi gelirdi. Sonra eski mahalleme taşındık. Eski arkadaşlarım vardı, başta onlar çağırdığında çıkmazdım. Daha sonra bir gün çıktım ve şansım dönmeye başladı. Artık mahallede amlılar da dahil 20-30 kişi olarak dolaşıyoruz.

    Şimdi, eğer asosyalseniz hayatınızdaki tek sorun asosyallikse bile hayattan inanılmaz derece nefret edersiniz. Ne dediğinizi duyar gibiyim "E bin ben mi istiyom asosyal olmak, nasıl sosyal olacağımı anlat artık", evet başlıyorum.

    1-) Kiloluysan:
    Kiloluysan giy ve bir spora yazıl. Ama zayıflatacak bir spora. Aslında her yerinizden yağ fışkırmadığı, sumocuya benzemediğiniz sürece sıkıntı yok.

    2-) Özgüvenin mi yok ?
    Lan muallak, kimin senin hakkında ne düşündüğü önemli mi ? Önemli olan, sen kendin hakkında ne düşünüyorsun. Başkası bana binin teki demiş, eee ben bazen binlik yaparım. Gay demiş eee ben kendim gay olmadığımı biliyorum. Bu adamlara gidip sen niye bana diyorsun lan deyip sinirlendiğinizde zaten o binin isteği yerine gelmiş oluyor. Eğer her eleştiriyi dikkate alırsanız intihar etmeniz gerekir. Şu sözü unutmayın : "Yıkıcı değil, yapıcı".

    3-) Para mevzusu:
    Evet bu mevzu karışık bir mevzudur. Her gün para çıkartırsanız sizi kullanmaya başlarlar ve zamanla sadece siz para çıkarmaya başlarsınız. Bana olmaz benim arkadaşlarım kolpa değil diye bir şey yok yarram, adam cebinden niye para çıksın istesin sen hep para çıkarırken ? Bir de hiç çıkarmama mevzusu var. Eğer durumunuz varsa bazı günler 5 TL'nin üzerinde olmayacak şekilde para çıkartın. Yoksa bu sefer de onlar size karşı aynı şeyi düşünür.

    4-) Koku:
    Şimdi bir kaç bin arıza çıkartcak vay ne alakası var. Kendimden örnek vereyim , ben banyo yapıp parfüm sıkmıştım diğer arkadaş koka koka gelmiş yanıma oturdu, beyler yemin ederim burnumu tıkayacaktın o kalkınca burnum bir rahatladı. Yani, her gün banyo yapın işiniz ne mk ?

    5-) Ağız kokusu:
    Evet beyler sabah ve akşam olmak üzere dişlerimizi günde 2 kez fırçalıyoruz. Hem ağız kokusu ya azalıyor ya da yok oluyor. Çıkmadan önce de ağzımıza sakız atıyoruz. işlem tamam.

    Dinleyen var mı beyler ona göre devam etcem.

    edit: Oruç olan panpaları alalım : (bkz: oruç tutan panpalar buraya/#92695237)
    edit: Amlıları anlayamayanları alalmı: (bkz: bir amlıyı anlama kılavuzu vol 1/#92697518)
    ···
   tümünü göster