1. 101.
    +1
    ol demesiyle meydana getiren allah'ın evreni 6 günde yaratması çelişki değil mi?

    ayrıca bir sürü ayette 6 günde yaratılmadan bahsediliyorken fussilet'teki günleri toplayınca 8 gün elde ediyoruz. 2 günde yer, 4 günde dağlar, 2 günde gökler... bunun savunmasını "dağlardaki 4 günlük süreç, önceki 2 günü de kapsıyor" şeklinde yapanlar var. yani 4 günde yeri ve dağları, 2 günde gökleri yarattı. bu yorum zorlama değil mi?

    ayrıca gökleri, yani yeryüzü dışındaki her şeyi 2 günde yaratan allah'ın dağları 4 günde yaratması nasıl bir çelişkidir (veya üstteki savunmaya göre evreni 2 günde yaratan allah, dünya'ı 4 günde yaratmıştır. halbuki dünya, evrenin içinde küçücük bir noktadır)

    --spoiler--
    fussilet 9-12: De ki: “Siz mi yeri iki günde (iki evrede) yaratanı inkar ediyor ve O’na ortaklar koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir.” O, dört gün içinde (dört evrede), yeryüzünde yükselen sabit dağlar yarattı, orada bolluk ve bereket meydana getirdi ve orada rızık arayanların ihtiyaçlarına uygun olarak rızıklar takdir etti. Sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi; ona ve yeryüzüne, “isteyerek veya istemeyerek gelin” dedi. ikisi de, “isteyerek geldik” dediler. Böylece onları, iki günde (iki evrede) yedi gök olarak yarattı ve her göğe kendi işini bildirdi. En yakın göğü kandillerle süsledik ve onu koruduk. işte bu, mutlak güç sahibi ve hakkıyla bilen Allahın takdiridir.
    --spoiler--
    ···
   tümünü göster