1. 1.
    -2
    en başta şakirt dediğiniz kamillerden görmedim hiç kendimi bunu söyleyim.

    şu zamanlarda islamı sadece fetoyla akp'yle ilişkilendirir oldu insanlar. oysa ki islam bu kadar indirgenecek bi olgu değildir. islam'a nerden bakmalıyız peki? bence fatih devrinden, abdülhamid devrinden bakmalıyız. çünkü o zamanlar saf, korunaklı ve hakikatti din. şimdiyse insanlar islam'ı 3-5 şakirtin örgüt kurup cihat etmesi sanıyolar.

    gelelim ateizme. ateistlerin genelinin de yukarda bahsettiğim şeyden bu yolu seçtiklerini biliyorum. yalan yok önceleri ben de o yolda ilerliyodum. çünkü ne toplumda yaşanan gerçek islam ne de öğrendiğimiz. ama inanın ateizmi ne kadar istiyor ve araştırırsanız islam'ı da araştırın (tarafsız bi şekilde) gerçekleri göreceksiniz.

    yine inanmayanlar der ki kuran'ı muhafazid yazmıştır, allah acımasızdır ya da ispat edin inanalım. itikat imandadır yani inançta. somut ispat istemez zaten insan bunu yapamaz. yapsaydı zaten 1400 yıldır bi akıllı çıkıp kuran'dan daha iyisini yazardı biz de ona inanırdık. demem o ki kuran insan yapımı değildir. apaçık bi mucizedir.

    'aranot': dinci ya da şakirt diyenin alnını karışlarım. insan gibi anlatıyoruz insan gibi muamele beklerim. devam.

    ve yine insanlar der ki öbür tarafta huri, şarap, cennet için islam'ı seçiyosunuz. tamamen yanlış. gerçek müslüman allah'ı sevdiği için islam'ı yaşar. örnekle somutlayalım: aşık olduğunuz biri için türlü fedakarlık yaparsınız dimi, samimiyetinize inansın istersiniz ve onu kaybetmek istemezsiniz. en büyük korkunuz samimiyetinizden şüphe etmesidir. işte allah-kul ilişkisi de böyledir.

    gelelim camilere. inanın camilerde bile islam tam manasıyla yaşanmıyor. sorsanız fatiha'nın anldıbını kimse bilmez. en nefret ettiğim olaydır aslında. bi görevmiş gibi herkes 5 vakit namazını hızlı hızlı kılar ve gider(imam dahil).

    bi başka mesele dinlerarası diyalog. yok böyle bişey, yalan. her gönderilen din başta islam'dı yani hak dindi. değiştirildiği için islam hak din oldu. bunu da yasalar gibi düşünün. her yasa eskisini lâv eder.

    bi de inanmayanların islam'a sataşması var. kardeşim inanmıyosanız da itliğin alemi yok dimi. bence karşılıklı saygı olmalı en azından, sevmezsiniz o ayrı.

    neyse, ben neden islam'ı seviyorum peki? kuran dinlerken inanılmaz huzur buluyorum ve acizliğimi kabul edip yaradanı karşılık beklemeden seviyorum. siz de gayret ederseniz inanmak için bi neden bulursunuz.

    özet: 'islam'ı anlayın.' sözde kısa yazıcaktım uzun oldu, daha yazabilirim bile ama 2 dk verip okuyun. şimdi şakirt, yobaz diyenler çıkacaktır elbet canınız sağolsun ama bana hak verenler de olacaktır.

    edit: sorularınızı da sorabilirsiniz elimde geldiğince cevaplarım mübarekler.
    ···
   tümünü göster