1. 126.
    0
    ek bilgi olarak sunayım; 7.000 yıl önce -modern bilime göre- dünya nüfusu 15 milyon kişiydi. muhafazid zamanında 250 milyon kişi kadardı. azıcık bir nüfusumuz vardı yani...

    müslümanlar bu kadar az nüfusun olduğu bir dönemde bu kadar çok peygamber olmasını nasıl yorumluyorlar?

    şimdi 7.000 yıl hesaplamasını kabul etmeyenler için 70.000 yıl için hesap yapalım... bu kez yüzyıl başına 180 peygamber düşüyor. yani yine o kadar az değil... her yıla neredeyse 2 peygamber düşüyor. altı ayda bir bir yerlere peygamber geliyor, bunlar aynı dönemde yaşıyorlar, aynı mesajı iletiyorlar.

    şimdi şu noktaları düşünelim...

    muhafazid'e en yakın tarihte gelen peygamber muhafazid'den ne kadar önce geldi?

    bu peygamber bolluğu sırasında -i̇slami kaynaklara göre- muhafazid'le çağdaş bir peygamber olmadığına göre son peygamber gönderilmeden önce peygamber gönderme işine uzunca bir süre ara verilmiş. tabi bu da öncesindeki peygamber yoğunluğunu arttırıyor.

    düşünülmesi gereken ikinci nokta şudur; her yüzyıl 2200 ya da 180 peygamber geldiyse ve tümü allah'ın hak dini i̇slam'ı anlattıysa bunların medeniyet üzerinde etkilerini neden görmüyoruz?

    neden türklerin tarihinde, bizi bırak herşeyi ama herşeyi yazan ve kayıtları hala mevcut olan çin'de, japonlarlarda, ruslarda, pasifik adalarında, avrupalılarda, amerika'da i̇slam'ın en küçük izine rastlamıyoruz?

    müslümanlar tevrat'ın ve i̇ncil'in değiştirildiğini söylerler. ama tevrat ve i̇ncil hala bir ölçüde kuran'a benzerler, benzer öyküleri anlatırlar. i̇ncil 2000 yıllık, tevrat kabaca 3400 yıllık geçmişlere sahipler. bu süre içinde "değiştirilmişler" ancak hala i̇slam'ın mesajina benzer temaları var. olaylar, isimler büyük ölçüde benzerlik gösteriyor.

    diyelim ki başka medeniyetlere de allah'ın mesajı verildi... onlara da peygamberler gönderildi... ve onlar da yahudiler ve hristiyanlar gibi allah'ın sözünü değiştirdiler. peki onların dinlerinde, inançlarında neden i̇ncil kadar, tevrat kadar benzerlik kalmadı?

    not alıntıdır
    ···
   tümünü göster