1. 1.
    0
    NURCULARIN TEMEL GOREVLERi : Simdi de kisaca Nurcularin gorevlerine, ilkelerine bir goz atalim:

    A- Said-i Nursi adı çevresinde tartışmadan , eleştiriye sapmadan toplanmak, kesinlikle ona bağlanmak , onu savunmak.

    B- "Risale-i Nur" u okumak, okuma bilinmiyorsa okutup dinlemek.Bir nurcunun evinde hem Kuran hemde Risale-i Nur bulunması mecburdur.

    C- Hangi koşullar altında olursa olsun , Said-i Nursi 'yi savunmak ; onun bütün ekgibliklerden arınmış , yüce, ulu bir kişi olduğunu yaymak, başkalarını buna inandırmak , bu yolda elinde avuncunda ne varsa hepsini düşünmeden tüketmek.

    D- Tartışmalara girmemek, aşırı olaylara karışmamak, özellikle kadından uzak durmak, onların arasına katılmamak, onları aralarına almamak.

    E- Said-i Nursi'nin tanrısal kişiliği konusunda tüm kuşkulardan, kaygılardan uzak kalmak. Nitekim Said-i Nursi yazılarında , Tanrısal bildirileri acıklarken "... müellife buyurdu ki... " sözlerini söyleyerek kendinin doğrudan doğruya Tanridan buyruk aldığını vurgulamıştır.

    F- Said-i Nursi'nin "Risale-i Nur"u islamın özüdür.Bu konu tartışılmaz, geçiştirilemez.

    G- inanmış, arınmış, kendine güvenmiş bir nurcunun başlıca görevi nereye giderse gitsin orada yeni bir nurcu yetiştirmek, birliğe kazandırmaktır.

    H- Ülkenin neresinde olursa olsun nurcularin toplanarak "Risale-i nur " okumaları gerekir. Bu toplantılarda ALLAH(c.c.) adlarından sonra Said-i Nursinin adını söylemek gerekir. Bu ad (bilgisizler anlamasin diye) gizli bir sesle de yansitilabilir.

    I- BiR ÜLKEDE NURCULUĞA KARŞI ÇIKANLARIN TÜMÜ DiNSiZDiR, ŞERiATTAN AYRILMIŞTIR. Nurculuk gerçek müslümanlıktır. Nurculuğa karşı çıkmak islamı yıkmaktır.

    K- Devlet şeriata dayanırsa doğru, dayanmazsa eğridir. Bütün devlet kurumları şeriat buyruklarına, yani Risale-i Nur bildirilerine dayanmalıdır. Tüm yükseköğrenim kurumlarinin adı "Medrese-i Nur" olarak değiştirilmelidir, namaz kılınmayan yerde öğrenim olmaz.
    ···
   tümünü göster