1. 1.
    0
    Oral kontraseptif kullanımı. Bazı kadınlar hapların (veya doğum kontrolüne diğer herhangi bir hormonal yaklaşım-bant, halka ve aşı) cinsel dürtülerini azalttığını fark edecektir.
    Antidepresan kullanımı. Herkes cinsel arzuda azalma yaşamaz ama çoğunluk yaşar.
    Emzirme. Prolaktin (emzirmeyi kolaylaştıran hormon) cinsel ilgiyi azaltır.
    Uykusuzluk. Çoğu kadın için ilişki oturduktan sonra uyku ciksten önce gelir.
    Stres. işe, mali meselelere, eğitimle ilgili strese, aile üyelerine ve yaşamdaki diğer önemli meselelere bağlı olarak. Stres arttığında bir çok kadın ciksi buna çözüm olarak görmez.
    Erkek arkadaşla anlaşmazlık. Herhangi bir ilişkide çatışan hisler ve arzuların getirdiği zorluklar olacaktır. Bu, kendini cikste gösterebilir.
    Düşük seviyede serbest testosteron. Kan akışındaki toplam testosteron seviyesini bilmek yardımcı olabilse de serbest testosteronu öğrenmek de düşük cinsel arzunun olası fizyolojik sebeplerini keşfetmek için çok önemlidir.
    Yüksek seviyelerde SHBG-Yüksek seviyelerde ciks hormonu bağlayan globulini (SHBG) olan bir kadının cinsel ilgisi düşük olabilir. Bunun sebebi bunun serbest testosteronla birleşmesi (onu ‘elverişsiz’ hale getirmesi) ve bunun libidoyu düşürmesidir.
    Yakınlaşma korkusu. ciksin bir ilişiye getirdiği ve sürdürdüğü yakınlaşma seviyesini kaldıramama kişinin partneri için cinsel arzusunda düşüşün oldukça yaygın bir sebebidir.
    Vücut imgesi. Kendilerini erkek arkadaşları için ve/veya kendi zihin gözlerinde cazibesiz bulan kadınlar.
    ···
   tümünü göster