1. 1.
    +4 -2
    bakın panpalarım gerek arkadaş çevrem de olsun gerek sözlükte oruçla ilgili yanlış bilgilere şahit oluyorum. herkes özgürdür. isteyen ateist isteyen deist isteyen dindar olabilir. mesele düşüncelere saygı göstermektedir. herneyse yanlış bilinen olayı açıklıyorum;

    bazı panpalarım orucun tek amacının aç kalmak oldugunu açların halınden anlamak oldugunu dusunuor. bundan mütevellit "fakirler 31 çekmiomu ki ramazanda 31 çekmiyoruz, oruç açın halini anlamaksa neden akşam tıka basa yiyiliyor" gibi başlıklar entryler okuyorum.

    panpalar orucun amacı nefsi terbiye etmek nimetlerin değerini anlamak allaha şükretmektir. üstelik islam aşırılıcığa israfa gösterişe karşıdır. kuranda orucunuzu 5 çeşit yemekle açın die bir ayet yoktur. sadece gün içinde aç olundugu ıcın ve bulundugu ayın heyecanıyla ınsanları mutlu etmek ıcın annelerımız aksamlar 3 er 5 er cesıt yemek yapar.

    31 çekme olayıda şöyledir. öncelikle islamda 31 çekmek haramdır lanetlenmiştir bundan dolayı ornegı kadın uzerınden verecegım.

    örneğin evlisiniz ve ilik gibi bi karınız var. kadın da allahın bir nimetidir.bu nimetin değerini anlamak için akşam ezanı okunana kadar dokunamazsın. değerini anlarsın allaha şükredersin.

    not:birçok işi belki okumadan eksilicek belki hiç giblemicek ama ben üstüme düşeni yapayım.
    ···
   tümünü göster