1. 1.
    0
    en az 17 yıl sonra çıkacak. ölü sayısı ort 800.000.000
    bütün bunlar en az 9 yıl sonra başlayacak. artan ihtiyaçlarla tüketim malı stokları oldukça azalan dünyada ilk olarak avrupa ekonomisi çökecek. her 30 yetişkinden biri işsiz olacak. bütün dünyada ihtiyaçlarının karşılanamaması ve işsizlik yüzünden protestolar, sonra isyanlar başlayacak. birleşik devletlerde zaten var olan polis devleti daha da güçlenecek ve polisin yetkilerinin ilk önce çoğunluğunu, sonra tamdıbını ordu ve cia alacak.

    avrupa da çöken ekonomi ile birlikte avrupa birliği dağılacak. birleşik devletler nato üyelerine ekonomik yardım yapacak. bununla birlikte abd nin ekonomi si de çok gerileyecek.

    rusya federasyonu nda ise artan işsizlik ve hayat pahalılığı yüzünden Rusya Federasyonu Komünist Partisi seçimlerle iktidara gelecek (yine en az 9-10 yıl sonra)

    rusya da Yeni iktidara rağmen kötü ekonomi yüzünden işsizlik sorununa ve hayat kalitesizliğine çözüm bulunamaz. protestolar devam eder. buna önlem olarak hükümet çok baskıcı bir yöntem uygular (protestolarda halka ateş açılması vs). bu en az 5 yıl devam eder. daha sonra isyanlar daha da artar ve hükümet en sonunda basit reformlar yapar. ama bu da yetmez. halk hükümetin değişmesini ister. parti genel sekreteri koltuğunu aslında troçkist olan birine devreder. aslında isyanın temelini de troçkist yeraltı örgütleri oluşturur.

    yeni sosyalist rusya avrupa daki isyanlara destek verir ve oradaki hükümetleri yıkarak komünist partilerin başa geçmesini sağlar. böylelikle kendi paktını da kurmaya başlar.

    aradaki 7-8 yıl boyunca yeni sosyalist rusya ile birleşik devletler arasında soğuk savaş benzeri bir şey yaşanır.
    doğu avrupadaki nato ülkesi bir rejimin yine rusya ya bağlı olarak değişmesi üzerine nato oraya bir saldırı düzenler. ama o sırada o ülke çoktan sosyalist ve rusya yanlısı bir rejime sahiptir ve birleşik devletlerin bu müdahalesine karşı olarak rusya oraya kendi ordusunu gönderir. burada bir savaş başlar ve batı avrupaya da dağılır. abd yeni sosyalist rusyaya resmen savaş açtığını ilan eder ve avrupada büyük bir savaş başlar.

    bunlar 2030 dan önce olmayacak

    not: sosyalist değilim.

    edit: şimdi farkettim 800 000 yazıyomuş
    abartılı olarak 800.000.000 yazacaktım yazıyı hızlı yazdığım için olmuş
    ···
   tümünü göster