1. 1.
    +7 -1
    ailesinden ayrı şehirde okuyacaklar için;
    ilk 2 sene yurtta takılın, hatta sabrınız varsa komple yurtta kalın, ders kasın, alttan ders bırakmamaya gayret edin. zaten üniversitenin en zor kısmı ilk iki yıldır. eğer bu süreçte eve çıkayım derseniz başınıza gelecekler:

    1- evin sorumluğu sırtınızda amk, öyle kolay değil elektiriği suyu interneti doğal gazı kirası aidatı ev arkadaşı komşusu yöneticisi anasının amı, sizin bunlarla uğraşmaya vaktiniz yok şimdilik.
    2- evin verdiği rahatlık, alkol-esrar partileri
    3- karıya kıza fazla zaman harcayıp derslerin alayından kalma durumu, zütü başı dağıtınca okulu en az yarım dönem uzatırsınız hele de mühendislik felan okuyorsanız.

    illa eve çıkacam ben amk diyorsanız;

    evin mevkisi (çok önemli)
    bi kere şunu açıkça söyleyim bu sözüme uymazsanız da aklınızı gibiyim, en önemli kural ! ucuz diye veya herhangi bir sebepten bodrum veya giriş kat tutmayın ! kesinlikle altın kural bu. nedenini sormayın sadece tutmayın. fakültenize yakınlığına dikkat edin, ulaşım bazen öyle önemli ki bi final kaçırıyorsunuz döneminize mal oluyor.
    evin kirası(çok önemli)
    evin kirasındaki tek kısas, ev arkadaş(lar)ınız denen hıyarlar çıktığında tek başına karşılayabileceğiniz düzeyde olmalı. çünkü can dostunuzla bile eve çıksanız, evde işler değişiyor illaki kavgalar ayrılıklar oluyor bu noktada bu önemli.
    ev arkadaşı(az önemli)
    bu da önemli toplamda 2 kişi olmanız makuldür, 3 kesinlikle olmayın gruplaşma oluyor, max 4 fazlası zarar.
    evin eşyası
    sıfır birşey almayın, muhtemelen gücünüz de yetmez zaten, bulunduğunuz semtte öncelikle öğrenci ilanlarına felan bakın eşya satanlar sağa sola yapıştırır ilanlarını. son çare olarak ikinci elcilere gidin, pazarlık felan yapın ve kesinlikle alacağınız eşyaları kontrol etmeden almayın. sonuçta ikinci el alıyorsunuz nerde bozuk kırık var kakalamasınlar size.

    gelelim üniversite hayatına:

    bi kere herşeyden önce bi rahat olun amk, kasıntı adamlar hiç sevilmez ve taşşağa alınır üniversite ortamında, samimi ve sempatik görünün, derslerde girişken olun bakın bu önemlidir, hocaların gözüne girin bir şekilde girin, inekler misiniz yalakalığa mı kaçarsınız bilmem ama göze de batmayın tabi yalakalık konusunda.

    arkadaşlarınızı seçerken denk olmanıza dikkat edin. arkadaştan kastım yakın arkadaşlarınız yani, yoksa bölümdeki herkes arkadaşınız zaten. ne demek istiyorum, ekonomik ve sosyal manada kendinize en yakın gördüklerinizle muhattap olun genelde.

    ve bir altın kural daha ! bana çok teşekkür edeceksiniz bu kuralın gücünü gördüğünüzde;
    - zor dersler veya hiçbir halt anlamadığınız dersler mutlaka olacaktır, sakın umudu kesmeyin. ve inadına derse gidin, hiç birşey anlamasanız bile dersle ilgili görünün. dönem sonunda devamsızlığınız olmazsa o dersiniz en az dc-cc felan düşer.

    genel bir altın kural daha : hayır demesini bilin! gerektiği yerde,kim olursa olsun !

    aklıma geldikçe devam edeceğim arkadaşlar, kendi tecrübelerimi aktarıyorum sizlere. bu arada başlığı da takip edin, arkadaşlar faydalı bilgiler paylaşıyor.
    ···
   tümünü göster