1. 51.
    +1
    @51 evet kesinlikle haklısın. ilk defa bu kadar mantıklı ve tutarlı konuşan bir ateistle konuşuyorum öncelikle onu söylim. hoş hayatımda çok ateistle konuşmuşluğum yoktur ama hepsi o kadar saçma yerlerden dem vuruyolardı ki anlatamam.

    belli bir açıdan düşündüğünde dediğinde çok haklısın. öldükten sonra sonsuza kadar yok olmaktan daha korkutucu bir şey yok ve insanlar kendilerini avutmak için inanıyor olabilirlerdi. buraya kadar haklısın.

    ama diğer açıdan baktığında her şeyin tamamiyle birbiriyle örtüştüğü bir kuran-ı kerim var. bilimle hiçbir noktada zıtlaşmadan her şeyi açıklayan bir kitap. ha tabi sen yine saçmaladığımı düşüneceksin çünkü bu kitaba inanmıyorsun. ya da yanlış yönlendirmelerle islam'ı yanlış tanıyorsun. senin asıl ihtiyacın olan şey kuran-ı kerim'in hakikaten allah'ın kitabı olduğunu anlamak. bunun için de sana önerebileceğim şey tefsirlerden veya başka kaynaklardan yardım almandır. eğer allah'a ve kuran-ı kerim'e inanmıyorsan kitabı okuduğunu varsayıyorum. okuduktan sonra sana her şey saçma geliyorsa ben bunu kitapta anlatılanları anlamamışsın olarak düşünürüm.

    bir de islam'ı televizyondaki hocaların, üst komşuların, annenin babanın anlattığı şekilde algılama. eline al oku nasıl ne şekilde anlıyorsan öyle algıla.

    kusura bakma uykusuzluktan beynim sulanık şu an ne yazdığımı ben bile bilmiyorum umarım anlatabilmişimdir.
    ···
   tümünü göster