1. 76.
    +1
    hayatında tek amacı am gibmek olan senin gibi züppeden de bu beklenirdi. sen kimsin devlet üniversitelerine gidenlere laf atıyorsun? senin ne haddine? hala bunu olmayan beyninize sokamadınız. vakıf üniversitesinde paralı okuyup "zaa ben en güzel senemi ders çalışmadan kız giberek geçirdim sizinle aynı yerdeyim" diye geziyorsan asıl ezik sensin. orası senin için sadece bir eğlence yeri olabilir, ama benim ve benim gibiler için hayatımızı kazandığımız yer. bizim babamızın tak gibi parasının olmaması bizim suçumuz değil, umrumuzda da değil. ben hayatımı kendim yaratabilecek kapasitedeyim çok şükür. bu kolay olmayacak ama gün gelecek bunların karşılığını alacağım paraya para demeyerek. bundan zerre şüphem yok çünkü kendimi biliyorum. ve asıl önemli olan, ben de bir gün baba olduğumda durumum ne olursa olsun o çocuk benimle aynı yerden başlayacak hayata. bunu yapmak zorundayım. yoksa böyle senin gibi vizyonsuz binler geliyor dünyaya. bunda sana kızmamak lazım sen böyle yetiştirilmişsin. benim çocuğum össye girdiğinde nereyi kazanırsa oraya gidecek. çok istiyorsa özel üniversitede okumayı, çalışsın burslu kazansın. yapamıyorsa gider devlet üniversitesine. böyle yaparsam ne olacak biliyor musun? elindekini kaybettiğinde tekrar kazanmak için gücü olacak. para geçicidir çünkü. bugün sende, yarın bende olacak. hiçbir zaman malına mülküne şirketine güvenemezsin. ayağını kaydırıverirler ortada kalıverirsin yokluğu bilmiyorsan. ama ben öyle olmam. yarın çok zengin olsam da elimdekini kaybedersem tekrar kazanırım onları. yokluk koymaz çünkü bana. benim 10'lu yaşlarda altımda bir bmw olmadı. her istediğime sahip değildim.

    evet özel üniversitedeyim. daşşaklı bir bölümde tam busluyum. hayal bile edemeyeceğin puanı yaptım. aynı bölümde okuyorsak bile bu beni hiç ilgilendirmez. çünkü o üniversite benim için var. sizden kazandıkları tonla para umrumda değil. iyi bile yapıyorlar amk. size bir şey vermelerine gerek mi var? ama orası benim için çıktıktan sonra sizin gibilerin dıbına koymam için var ve bunu yapıcam. babanın parasıyla gibtiğin o 72 milletten kız zerre umrumda değil. hayat bu değil çünkü. hem yalan zaten @28 belgelerle kanıtladı nasıl biri olduğunu.

    bunu bütün paralı binler için söylemiyorum. paralı gelen insan gibi insan olanlar da var. onlara lafım yok. onlarla aynı bölümü okumak da batmaz bana. böyle bir hakları var kullanmışlar. ama senin gibiler çıkınca delleniyorum sen kimsin ulan sen kimsin?

    not: aynı bölümde (aslında aklınıza gelebilecek bütün her şeyi) boğaziçini de yazabilirdim. yazmadım. vakıfı seçtim. bunun gibileri gibmek için.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster