1. 1.
    0
    orda burda konu açacağınıza buraya yazdıklarımı okuyun, çoğu sorunuzun cevabı burada. ea yım. genel ve ea tavsiyeleri vereceğim. sözel ve sayısal arkadaşlara tavsiye vermek isteyenler altlara yazabilirler.

    genel yazı biraz uzun olacak, ama faydalı olur diye düşünüyorum.

    panpa bende bu sene hazırlandım, hacettepe pgiboloji için kastım. uludağ pgiboloji geldi. mutlu muyum? pek sayılmaz. şikayet ediyormuyum? hayır. bazen nasip kısmet işleri oluyor bunlar...

    bunu niye yazdım?

    çünkü her ne kadar çalışırsan çalış her ne kadar abanırsan aban, bi yerden sonra nasip işi bunlar. ben femliydim, lys de 160 soruda 150 nin altına inmezdim son zamanlarda. o boş kalan kısımda zihinsel olarak kavrayacak vakit bulamadığımdan uğraşmadığım geometriydi. benden kaynaklanıyor.
    o yüzden kendini iyiyiye de kötüye de hazırla. bu üniv. yoluna işin öğrencide bittiğini o kafana kazı kardeşim, kaynak yap, ışıklandır, unutma.

    şimdi gel gelelim 19 yaşında biri de olsam hatırı sayılır miktarda gördüm geçirdim. 90 yaşındaki elemanların da karşı çıkacağını zannetmiyorum.

    senin zütünü senden başka kimse kurtarmaz kardeşim. ne anan ne baban ne sevgilin ne arkadaşların. o yüzden arkadaşlarına, anana babana kanıp da ders çalışmamazlık etme.

    o korktuğun konular var ya. ne kadar korkarsan o kadar ertelersin, o kadar sıçarsın.

    kendimden bi kaç misal:

    mat 2 nin en basit ve karmaşık olmayan konularından biri olan parabol konusunu diğer derslerin yanında yarım yamalak çalışarak yaklaşık 3 ayda bitirdim. sonra baktım ki yine çözemiyorum soruları, atarlandım bi gün. akşam eve geldim odaya kapadım kendimi senin zütünü gibmezsem adam değilim dedim içimden. açtım kitabı it gibi çalıştım o gece o konu bitti. o integral falan korkulacak şeyler değil. hiçbir konu korkulacak değil, sadece bazıları biraz hacimli.

    bak hafız, bi konuyu öğrenmek istiyorsan o konuyu tamamen bitir, bölük pörçük çalışma adamın asabını bozma ammele. elindeki kaynaklardan paralel git. gerektiğinde danışman hocandan bu işi iyi bilir dediğin birisinden yardım al.

    bak bin, bir daha söylüyorum. bu işi ciddiye al. bi seneni bu işe ayır. zaten sınav sonuçları açıklandığı zaman göreceksin ki bu çalışma dönemi stresi hiçbirşey değil. zütünü yırtılana kadar giben günler ondan sonra başlıyor.

    bi kaç not:

    -düz lisedeysen işin zor, çok zor değil.
    -3 sene yatmışsan işin çok zor, imkansız değil. vazgeçme.
    -sayısalsan ea dan da gir sınava -bir ea olarak söylüyorum-, sözelsen çoook çalış.
    -eaysan sözelden gir, baktın ea dan sıçtın, ama sözelde boğaziçinden bi bölüme girebiliyorsun. düşünme amk yaz boğaziçini.
    -dershanedeysen ve özellikle femdeysen çok çalış bir şekilde ea grubuna gir hocaya sevdir kendini o senle ilgilenir, sorularını çözer. hele bi de seni bozmayan bi çalışmayan grubun varsa oh mis.
    -etütlerde hayvan gibi soru sor kardeşim, anlamıyorum diye utanma. ben son zamanlarda günde 200-300 soru soruyordum sırf mat-geo.
    -o çevrende sana inek diye dalga geçenleri umursama. nisandan sonra %90 ı salacak. hazirandan sonra zütleri aşağı inecek, anlayacaklar o zaman.
    -vazgeçme koçum, 2 denemede sıçtın diye üzülme. denemeleri ciddiye al. soru bankası, denemelerdeki soruları kes ayır bi kenara. sor onları 2-3 defa gözden geçir anla.
    -bak güzel kardeşim. nisan ayında senin başına türkiyedeki öğrencilerinin %70 inin başına gelen birşey gelecek.
    büyük ihtimal ygs de denemelerindeki netlerden çok daha aşağıda yapacaksın. normaldir gibtir et. ygs dediğimiz andavalı çok önemseme, boşlama da. ben 44 bindeydim. arkadaş 60. ben çok çalıştım, o normal çalıştı ben 16k yaptım, o da 8k yaptı. bin gazi hukuğu kazandı şimdi.

    -mat/geo genel olarak çalış/sor/yapamadın/çalış/sor ekseninde halledilir. çok çalış hayvan gibi çalış boşlama bin.
    -gerizekalı gibi sınav senesinde birisine aşık olma, sevgili yapma. lütfen. mal olma güzel kardeşim.
    -edebiyat coğrafyaya gelince. coğrafya çalışarak halledilir, kısmi ezber vardır. ona da çok çalış, ben bu seneki coğrafya gibi coğrafya görmedim şahsen.

    edebiyatsa kitapla alakalı. bizim bi kız vardı, çok okurdu cemal süreya, turgut uyar cart curt falan. amcası kitap gönderirdi. okumasa bile baka baka aklında kalırdı. güzel birşey. ben okuma alışkanlığı kazanamadım hala. işin özü bundan utanıyorum. he gerçi ana baba da okumuyor, yol gösteren yoktu. neyse.
    kitap okumayı sınavla iliştirme gırtlağını giberim. kültürel bi gelişim koçum bu. o stepeni meyır falan var o karıyı okuma. başla klagiblerden. sonra devam et. dıbını gibeyim o karıyı ve kitaplarını. şükür okumadım.
    neyse ben okuyan bi eleman olmadığımdan ilk başta panikledim edebiyatta ne gib yiyeceğim diye.

    sayın amın oğlu esteban, peşin peşin söyleyeyim. edebiyat bi eacı için altın madeni gibi birşeydir. kolaydır.
    edebiyata çalışmanın bi kaç yolu var. ezber, kültür, tekrar tekrar okuma gibi.
    ben 3. yolu seçtim. sağolsun zarara uğramadım. dayım tıpçıydı. tusa hazırlanırken bi kitabı 3-4 defa okur okur bitirirdi. çize çize. bende öyle yaptım. bi yerden sonra şak diye söylemeyebilirsin ama, şıklarda hemen çakarsın olayı. bende böyle oldu, bu çalışma yöntemi önemli kendine göre olanı seç.

    bak bin son olarak söylüyorum, senin zütünü senden başka kurtaracak yok. sıkı çalış.

    neyse bin yoruldum, baktımda epey yazmışım bu yazıyı . yazının eksiği gediği olabilir. orasını da sen hallet amk. sen de upla burayı senin gibiler görsün, ibret alsın.

    hadi iyi ineklemeler.

    not: bu yazı ygs-lys ye girecek binler için yazılmıştır. kişisel değildir.
    ···
   tümünü göster